Ons kantoor is op vrijdag geopend van 8.30 tot 13.00 uur. Telefonisch blijven wij, zoals u gewend bent, bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. 

Video's

Bekijk de video's die Woonpunt heeft gemaakt over verschillende onderwerpen, zoals ons beleid om huisuitzettingen te voorkomen of baanbrekende projecten die we samen met partners in de wijken hebben opgezet.

Cliënten van het Leger des Heils knappen hun eigen woning op

Voor cliënten van het Leger des Heils stelt Woonpunt woningen ter beschikking die zij zelf opknappen, onder begeleiding van een professioneel leerwerkbedrijf. Behalve voor de woningen zorgt Woonpunt ook voor het renovatiebudget.


Huiskamerproject: huurders en cliënten Leger des Heils wonen bij elkaar

In de Van Galenstraat in Heerlen wonen cliënten van het Leger des Heils en gewone huurders in één appartementencomplex bij elkaar. In de gezamenlijke huiskamer delen ze lief en leed. Zo werd een complex met veel sociale problemen ineens weer leefbaar. Een bijzonder samenwerkingsproject tussen Woonpunt en het Leger des Heils.


Hoe gaat Woonpunt om met huurachterstanden?

Rondom huurachterstanden hanteert een persoonlijke aanpak. Door baanverlies, bevriezen van pensioenen en uitkeringen en stijgende vaste lasten ontstaan bij steeds meer huurders betalingsachterstanden. Woningcorporaties zagen het aantal huisuitzettingen de afgelopen jaren dan ook stijgen. Woonpunt besloot het tij te keren met een nieuwe aanpak, waarbij sneller persoonlijk contact centraal staat. Die aanpak werpt zijn vruchten af.