Business Intelligence Specialist

Op zoek naar een uitdagende baan binnen een leuk en hecht team? Woonpunt is op zoek naar een getalenteerde en gemotiveerde Business Intelligence Specialist om ons team te versterken. Als BI Specialist speel je een cruciale rol bij het verzamelen, analyseren en presenteren van gegevens om strategische besluitvorming te ondersteunen en waardevolle inzichten te genereren. Je komt terecht in een gezellig team dat samen streeft naar het beste resultaat.

Ben jij de BI Specialist die we zoeken?

Als specialist I&A met het aandachtsgebied business intelligence, ben je verantwoordelijk voor het organisatie brede informatiebeheer en de informatievoorziening. Je bent primair gericht op het beheer en de kwaliteitsbewaking van het datamodel, het verzamelen van gegevens en het omzetten ervan in informatie. Je hebt een controlerende taak als het gaat om de kwaliteit van de gegevens. Je bent onderdeel van het team Informatievoorziening en Automatisering (I&A) van de afdeling Financiën en bedrijfsvoering en legt verantwoording af aan de teamleider I&A. Deze formuleert in overleg met jou de te realiseren resultaten op de hierna geformuleerde resultaatgebieden.

Resultaatgebieden informatievoorziening en informatiebeheer

Als Business Intelligence Specialist ben je verantwoordelijk voor informatievoorziening en -beheer. In het eerste resultaatgebied focus je op het verzamelen, beheren en implementeren van gegevensbronnen, met nadruk op ETL-processen, Data Warehouse (DWH) en data-integratie. Je vertaalt de gegevensbehoeften van verschillende afdelingen naar geschikte Business Intelligence-oplossingen. In het tweede resultaatgebied richt je je op het ontwikkelen en onderhouden van ETL-procedures, het optimaliseren van het DWH en het waarborgen van de datakwaliteit. Je bouwt standaardrapportages en zorgt voor betrouwbare managementinformatie. Als Business Intelligence Specialist lever je waardevolle inzichten en analyses voor data gestuurde besluitvorming binnen de organisatie.

Wie ben je en wat kan je?

 • HBO(+) werk- en denkniveau;
 • Je hebt een positieve mindset en maakt graag deel uit van een team.
 • Kennis van het beheer van applicaties en de relatie met operationele processen (toepassingen);
 • Inzicht in en ervaring met het verbeteren van I&A.
 • Kennis van en ervaring met ETL, DWH en data integratie;
 • Kennis van en ervaring met Microsoft SQL, SSIS, Visual studio en Power BI;
 • Pre: ervaring in de corporatiewereld
 • Pre: ervaring met Dynamics Empire

Dit hebben wij jou te bieden;

 • Betekenisvol werk in een sector die al meer dan honderd jaar goede, betaalbare huisvesting verzorgt voor mensen die dat niet op eigen kracht geregeld krijgen.
 • Een kans om mee te bouwen aan een mooie organisatie binnen een gezellig en informeel team. 
 • Een marktconform salaris (schaal J) dat afhankelijk van kennis en ervaring minimaal € 3.755 en maximaal  € 5.361 bedraagt op basis van een fulltime dienstverband.
 • Daarbovenop een 13de maand.
 • Een persoonlijk opleidings- en ontwikkelbudget.
 • Veel ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling.
 • Mogelijkheden tot tijd- en plaats onafhankelijk werken volgens ons beleid ‘Flexibel werken’.
 • Gebruik van een laptop en mobiele telefoon.

Woonpunt, meer dan een verhuurder! Wie zijn we?

Woonpunt biedt fijn en betaalbaar wonen aan zo’n zestienduizend huishoudens in Zuid-Limburg. Samen met bewoners en partners zorgen we voor veilige en leefbare buurten waar mensen zich thuis voelen. Buurten die klaar zijn voor toekomstige generaties, met woningen die voldoen aan de standaard van morgen. We zorgen voor betaalbare woningen voor iedereen die dat nodig heeft. Dat doen we met liefde en passie voor onze bewoners. Om de organisatie verder te professionaliseren zoeken we collega’s. Doeners, om samen waar te maken wat we beloven. Met oprechte aandacht, nieuwsgierigheid en doorzettingsvermogen.

Binnen het team Informatievoorziening & automatisering werken specialisten aan het verbeteren van organisatie brede informatiebeheer en de informatievoorziening. Een belangrijke rol opdat de juiste informatie kan worden gegenereerd om bij te dragen aan een effectieve en efficiënte realisatie van de doelen van de organisatie en optimale facilitering van de afdelingen en de medewerkers.

Meer weten?

Voor vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Sven Nelis, Teamleider Informatievoorziening & automatisering via s.nelis@woonpunt.nl

Vragen over de sollicitatieprocedure kun je stellen aan Djindji Beugels, Recruitment consultant via het telefoonnummer 088 – 050 62 35.

Enthousiast?

Solliciteer dan vóór vrijdag 1 september 2023 via de knop ‘Direct solliciteren’ op deze pagina. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Wij gaan zorgvuldig met jouw gegevens om en gebruiken die alleen voor de werving in het kader van deze vacature. Na de invulling van de vacature vernietigen wij jouw sollicitatie, inclusief alle gegevens, behalve als jij expliciet hebt aangegeven dat wij jouw CV in portefeuille mogen houden.

Deze vacature is alléén bedoeld voor sollicitanten, niet voor bedrijven om hun werving-, selectie- of personeelsdiensten aan te bieden. Delen via social media mag wel!

Direct solliciteren
Deel deze vacature

Soort baan
Vast
 
Locatie
Maastricht
 
Opleidingsniveau
HBO+
 
Aantal uur
36
 
Salaris
€ 3.755 - € 5.361

Direct solliciteren
WP-Poster-Emmastraat-Duurzaamheid-008_1.jpg