Ons kantoor is op vrijdag geopend van 8.30 tot 13.00 uur. Telefonisch blijven wij, zoals u gewend bent, bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. 

Energiecoach.jpg

Energiecoaches

Besparen op je energierekening? Maak een afspraak met één van onze energiecoaches! Na een korte scan aan huis ontvang je direct handige tips om je woning energiezuinig te maken. 

Hoe werkt het?

Energiecoaches zijn vrijwilligers die op basis van een korte training buurtgenoten helpen met  energiebesparende maatregelen in hun woning. Zij bekijken samen met jou de behoeftes, woning en energieafrekening. Op basis daarvan ontvang je een adviesrapport. In dit rapport staat een heleboel: van slimme tips tot grotere investeringen als vloer- of dakisolatie.

In de regio Maastricht is het inschakelen van een energiecoach gratis. In de parkstadgemeenten, Meerssen en Valkenburg zijn hier kosten aan verbonden.


Kleine maatregelen

Het adviesrapport bevat slimme tips waarmee je jouw woning energiezuinig maakt. Denk hierbij aan het plaatsen van tochtstrips, gebruik van energiezuinige apparaten of verbruik van warm water. Naast het bezoek van een energiecoach, ontvang je vanuit de gemeente een tegoedbon voor het aanschaffen van energiebesparende middelen. 


Wil je bezoek van een energiecoach?  

Woon je in Maastricht en wil je bezoek van een energiecoach? Stuur dan een mail naar: energiecoach@woonpunt.nl. Ook ontvang je een tegoedbon ter waarde van 100 euro welke aangeboden wordt door de Gemeente Maastricht. Klik hier voor meer informatie.

Ben je woonachtig in de Parkstadgemeenten, Meerssen of Valkenburg? Klik hier om een afspraak te maken. Ook hier ontvang je een tegoedbon ter waarde van 250 euro. Klik hier voor meer informatie.


Energiecoach worden

Heb je een technische achtergrond of interesse in verduurzamingstechnieken? En vind je het leuk om anderen tips te geven over hun energieverbruik? Dan zijn we op zoek naar jou! Klik hier voor meer informatie.

Het project is een initiatief van Maasvallei, Servatius en Woonpunt in samenwerking met de Gemeente Maastricht.