Wat betekent de aanscherping van de coronamaatregelen voor de dienstverlening van Woonpunt? U leest het hier.

Huuraanpassing 2021

Geen jaarlijkse huurverhoging vanwege corona

Onze kale huurprijzen gaan per 1 juli 2021 niet omhoog. Vanwege de coronacrisis heeft de overheid besloten de huren van sociale huurwoningen te bevriezen. Op verzoek van de huurdersbelangenverenigingen, verhoogt Woonpunt de huren dit jaar ook niet van de  hogere huurwoningen. De coronacrisis raakt ons immers allemaal. 

 

 

WP-PS-Hoensbroek-Marktstraat-104.jpg

Aanpassing servicekosten

Uw kale huurprijs blijft gelijk aan 2020. Als u gebruik maakt van ons glasfonds en/of het abonnement huurdersonderhoud, veranderen de kosten hiervoor ook niet. Alleen de voorschotten voor de overige servicekosten passen we aan, als dat nodig is. Dat doen we op basis van de werkelijke kosten over voorafgaande jaren. U ontvangt hierover voor 1 mei bericht van ons.

 

Sommige huurders huurverlaging 

Huurders van een sociale huurwoning met een laag inkomen en een hoge huur kregen van ons voor 1 april een brief dat we hun huur verlagen. Heeft u geen brief ontvangen maar denkt u hiervoor wel in aanmerking te komen? Kijk dan op de pagina over huurverlaging voor de voorwaarden en hoe u dit kunt aanvragen.   

 

Huurtoeslag 

De overheid heeft sinds 2020 de maximale inkomensgrenzen voor huurtoeslag verruimd. Daardoor komen meer huishoudens hiervoor in aanmerking. Bent u in verhouding tot uw inkomen veel geld kwijt aan uw huur? Of bent u in inkomen achteruit gegaan? Dan loont het om te checken of u in aanmerking komt voor huurtoeslag. Kijk voor meer informatie op www.belastingdienst.nl

 

Betalingsproblemen voorkomen 

Komt u, bijvoorbeeld vanwege de coronacrisis, financieel in de knel? Als u verwacht dat u de huur niet kunt betalen, neem dan nu al contact op met ons incassoteam. Dan kunnen ze samen met u kijken naar wat mogelijk is, om te voorkomen dat problemen zich opstapelen. Uitstel van huurbetaling behoort bijvoorbeeld tot de mogelijkheden. 

 

Wel huurverhoging bij verbetering

Het bevriezen van de huur geldt alleen voor de jaarlijkse huurverhoging. Als we verbeteringen doen aan uw woning kan er wel een huurverhoging gelden dit jaar.

 

Meer informatie

Heeft u een vraag over de huuraanpassing? Neem dan contact met onze klantenservice via 088 – 050 60 70 of info@woonpunt.nl. Meer informatie vindt u ook op www.huurcommissie.nl.