Hoogte huurverhoging
Woonpunt verhoogt de huur van sociale huurwoningen dit jaar met 2,85%. Voor huurders van een sociale huurwoning met een E, F of G-label beperken we de verhoging tot 2,1%. Hoewel we niet verantwoordelijk zijn voor de stijgende energielasten van deze huurders, sluiten we onze ogen niet voor de huidige problematiek.
Woningen, parkeerplaatsen en garageboxen in de vrije sector krijgen een huurverhoging van 4,1%. Met uitzondering van woningen met een E,F of G-label. Daar beperken we de huurverhoging tot 3,6 %.
Bij de vaststelling van deze percentages volgen we de percentages die de overheid voorstelt. Dat is dit jaar gekoppeld aan de gemiddelde loonontwikkeling. In sommige gevallen kan het percentage lager uitvallen. Dat is afhankelijk van de kwaliteit van de woning in combinatie met de huidige huurprijs.
Huurtoeslag en VoorzieningenWijzer
Bent u in verhouding tot uw inkomen veel geld kwijt aan huur? Of bent u in inkomen achteruit gegaan? Check dan of u in aanmerking komt voor huurtoeslag. Kijk voor meer informatie op www.belastingdienst.nl. Kijk ook eens u kunt besparen met behulp van de VoorzieningenWijzer.
Bezwaar maken
Denkt u dat de voorgestelde huurverhoging niet terecht is? Tot 1 juli 2023 kunt u bij ons een bezwaarschrift indienen. Dit kunt u doen door het formulier op onze website in te vullen. Alleen in onderstaande gevallen kunt u bezwaar maken tegen uw huurverhoging:
- Het voorstel is verkeerd aangekondigd of bevat fouten, zoals een onjuiste ingangsdatum of huurprijs.
- Het voorstel is minder dan twee maanden voor de ingangsdatum verstuurd.
- De huur is door de huurcommissie tijdelijk verlaagd vanwege ernstige onderhoudsgebreken en de gebreken zijn nog niet verholpen.
- Er is sprake van all-in huur (geen splitsing in kale huur en servicekosten, waardoor de kale huurprijs niet bekend is).