Ons kantoor is op vrijdag geopend van 8.30 tot 13.00 uur. Telefonisch blijven wij, zoals u gewend bent, bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. 

Header VoorzieningenWijzer2.jpg

De VoorzieningenWijzer: dat scheelt geld!

Heeft u recht op huurtoeslag? Kan uw zorgverzekering wat goedkoper? Zomaar enkele vragen waar de VoorzieningenWijzer u bij op weg kan helpen. Met de VoorzieningenWijzer bespaart u al gauw €500,- per jaar. 

Wat is de VoorzieningenWijzer?

Samen met een medewerker van Woonpunt beantwoordt u een lijst met vragen. Hierdoor kan gekeken worden van welke gemeentelijke voorzieningen u gebruik kunt maken, op welke toeslagen u recht heeft en of uw zorgverzekering of energierekening omlaag kan. Dit staat allemaal in een vrijblijvend adviesrapport. U bepaalt zelf of u hier vervolgens mee aan de slag gaat. Heeft u hulp nodig bij bijvoorbeeld het aanvragen van een bepaalde regeling? Ook daar kan Team VoorzieningenWijzer u bij helpen. Of ze weten precies bij wie u het beste terecht kunt voor de juiste ondersteuning. 
 

Wat zijn de voordelen?

Met de VoorzienigenWijzer is de gemiddelde besparing voor huishoudens wel € 500 per jaar. Dat betekent niet altijd dat u deze bijgeschreven krijgt op uw rekening. In sommige gevallen levert het een besparing op waardoor u minder kosten heeft. Dat geld hoeft u dus niet uit te geven aan bijvoorbeeld een verzekering. Het kan ook zijn dat u alles al goed op orde heeft en dat er geen voordeel meer is te halen.   
 

Hoe werkt het?

Als huurder bij Woonpunt kunt u gratis gebruik maken van de VoorzieningenWijzer. Binnen Woonpunt hebben wij verschillende collega's die zijn opgeleid tot consulent VoorzieningenWijzer. Door middel van een gratis adviesgesprek kijken zij samen met u naar uw huidige situatie en waarop u kunt besparen. Meld u aan voor een adviesgesprek via onderstaand formulier.  

Aanmelden 

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wilt u meer weten?

Voor onze huurders in Heerlen staan de consulenten VoorzieningenWijzer van Woonpunt voor u klaar. Zij zijn te bereiken via: voorzieningenwijzer@woonpunt.nl of 088 - 050 60 70. Woont in Maastricht? In de wijken Caberg-Malpertuis, Pottenberg en Mariaberg werken wij samen met Trajekt. U kunt contact met hen opnemen via: voorzieningenwijzer@trajekt.nl of 043 - 763 00 00.

Woont u niet in één van de wijken waar adviseurs van de VoorzieningenWijzer actief zijn? Kijk dan eens op www.datgeldtvoormij.nl. Daar vindt u een digitale tool die u inzicht kan bieden of u uw inkomen kunt verhogen en uw uitgaven kunt verlagen.

Consulenten van de VoorzieningenWijzer

De collega's die samen met u de VoorzieningenWijzer invullen zijn:

Rob Tilly