Wat betekent de aanscherping van de coronamaatregelen voor de dienstverlening van Woonpunt? U leest het hier.

hoensbroek-1213-2.jpg

Huur opzeggen als nabestaande

Een familielid of een andere dierbare van u is overleden. Allereerst gecondoleerd met uw verlies. Als erfgenaam of contactpersoon van degene die is overleden, regelt u de huuropzegging van de woning van de overledene. Wij helpen u graag om in deze moeilijke tijd de zaken goed af te handelen. Bij het opzeggen van de huur zijn voor u twee extra zaken van belang .

  1. Om de huur op te kunnen zeggen namens de overledene, hebben wij van u een overlijdensakte nodig. Dat is het schriftelijk bewijs van een overlijden. U kunt dit bewijs opvragen bij de gemeente waar de persoon is overleden. U kunt een kopie hiervan meesturen met het formulier huuropzegging op de website. Maar u mag het ook later per post of e-mail sturen.
  2. We willen weten of u de nalatenschap aanvaardt of verwerpt. Hiervan hebben we een officiële verklaring nodig. U kunt een kopie hiervan meesturen met formulier huuropzegging of later per post of e-mail sturen.
    U kunt als erfgenaam een nalatenschap aanvaarden of verwerpen. Lees voor meer informatie het artikel op Rijksoverheid.nl

 

Verder gelden voor u dezelfde regels als voor andere huurders. Zo verwachten we bijvoorbeeld dat u meewerkt aan de voor- en eindopname van de woning zodat deze correct kan worden opgeleverd. 

 

Ik wil naar: