Ons kantoor is op vrijdag geopend van 8.30 tot 13.00 uur. Telefonisch blijven wij, zoals u gewend bent, bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. 

iStock-Verhuizing.jpg

Gedeeltelijk de huur opzeggen

U gaat uit elkaar en één van beiden wil in de woning blijven wonen? Of is de medehuurder overleden en wilt u in de woning blijven wonen? Dat kan. Als u samen op de huurovereenkomst staat, dan regelt u dat met een gedeeltelijke huuropzegging. Hieronder leest u wat u moet doen.

 

 

Blijft één van u in de woning wonen?

Als de vertrekkende huurder geen medehuurder is, dan hoeft u niks te doen. De huurovereenkomst verandert niet. U hoeft ook niets aan ons door te geven.

Staat u samen op de huurovereenkomst en verlaat één van u de woning? Dan moet u deze wijziging aan ons doorgeven. De huurder die de woning verlaat, moet zijn of haar gedeelte van de huurovereenkomst opzeggen. Zo is hij of zij niet langer aansprakelijk voor bijvoorbeeld de huurbetaling. Degene die blijft, wordt zelf verantwoordelijk voor de woning.

 

Is de medehuurder overleden?

Een dierbare van u is overleden. Allereerst gecondoleerd met uw verlies. Om het huurcontract te kunnen aanpassen, ontvangen we graag van u de akte van overlijden en een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP). U kunt kopiën hiervan meesturen met het formulier gedeeltelijke huuropzegging of later per post of e-mail sturen. 

 

Opzegtermijn

U moet rekening houden met een opzegtermijn van minimaal één maand. Wij zorgen dat de huurovereenkomst op naam komt van de achterblijvende huurder.

 

Ga naar het formulier gedeeltelijke huuropzegging