Studenten

Huur je als student bij Woonpunt?

Dan gelden een aantal extra regels. Zo mag jij jouw kamer of studio tijdelijk onderverhuren. En als je zelf weggaat, mag je een nieuwe huurder voordragen.

637_studenten op bank.jpg

Kandidaat voordragen

Dat mag als je zelf gaat verhuizen. Als student kun je bij je huuropzegging een nieuwe kandidaat voordragen. Daarbij gelden onderstaande voorwaarden:

 • de voordracht moet bij de schriftelijke huuropzegging worden vermeld;
 • de voorgedragen kandidaat is student;
 • de voorgedragen kandidaat staat ingeschreven bij Maastricht Housing voor de volgende periode:
  • 2 jaar voor een zelfstandige woning in het centrum of Wyck.
  • 1 jaar voor een onzelfstandige kamer in het centrum of Wyck.
  • 1 jaar voor overige zelfstandige woningen.
  • ½ jaar voor overige onzelfstandige kamers.Je studentenkamer tijdelijk onderverhuren

Als je stage gaat lopen of tijdelijk elders gaat studeren, mag je je kamer of woning maximaal één jaar onderverhuren. Hiervoor heb je wel toestemming nodig van Woonpunt. In het aanvraagformulier lees je wat we van jou en de onderhuurder nodig hebben. Klik hier om naar het 'formulier verzoek onderverhuur' te gaan.

Een onderhuurder vinden

De kandidaat die je voordraagt moet een student(e) zijn en dus een inschrijfbewijs hebben van een studie-instelling. Deze persoon hoeft niet ingeschreven te zijn bij Maastricht Housing.

Onderhuur regelen

In het aanvraagformulier staat duidelijk aangegeven wat we van jou en de onderhuurder nodig hebben. Lever het volledig ingevulde aanvraagformulier met bijlagen uiterlijk 10 dagen voor de gewenste ingangsdatum bij ons in. Op het moment van de aanvraag mag je geen achterstand in de huurbetaling hebben.

Afspraken met onderhuurder

Als wij akkoord zijn, dan mag je de kamer of woning voor een bepaalde periode door iemand anders laten gebruiken. Jij blijft officieel de huurder en bent daarom verantwoordelijk voor de huurbetaling en de staat van de woonruimte. Afspraken over huurbetaling, het gebruik van de woonruimte (eventueel inclusief meubilair) moet je zelf maken met je onderhuurder.

Inschrijving bij gemeente
Als huurder kan je ingeschreven blijven op het adres van de woning die je huurt. De onderhuurder kan zich ook inschrijven op het betreffende adres, met als opmerking ‘onderhuurder’.