Ons kantoor is op vrijdag geopend van 8.30 tot 13.00 uur. Telefonisch blijven wij, zoals u gewend bent, bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. 

Internet via glasvezel  

 

Vanuit onze huurders krijgen we regelmatig vragen over het aanleggen van een glasvezelverbinding. Woonpunt staat dit alleen toe als huurders in een woonhuis wonen, zonder onder- of bovenburen. In een appartementencomplex of flat is dit niet toegestaan.  

Woont u in een woonhuis? 

Dan kunt én mag u de aanleg van glasvezel zelf regelen. De aansluiting wordt gemaakt vanuit het openbare gebied. Woonpunt is hierin geen partij. De eventuele kosten voor het zelfstandig aanleggen van een glasvezelverbinding zijn voor uzelf. 

 

Woont u in een flatgebouw, appartementencomplex, beneden- of bovenwoning? 

Dan is het aanleggen van een glasvezelverbinding niet toegestaan. Dit geldt voor huurders op zowel de begane grond als de verdiepingen hierboven. Voor de aanleg van glasvezel is toegang nodig tot de algemene ruimtes. Vanwege brandveiligheid zijn vaak aanvullende maatregelen nodig. Daarnaast kan de aanleg van glasvezel alleen met medewerking van alle huurders in het complex. Dat laatste blijkt in de praktijk vaak lastig. Woonpunt zet volop in op de verduurzaming van onze woningen. Daar hebben we onze handen vol aan. We kunnen niet alles tegelijkertijd. Daarom kiezen we ervoor om dit niet te faciliteren. 

 

Internetsnelheid 

In al onze woningen bieden wij een goed alternatief: internet via de kabel. Deze manier van internetten is vergelijkbaar qua snelheid en breed beschikbaar. Internet via de kabel beschikt over een snelheid van 100 Mb/s. Deze snelheid is binnen de Europese Unie het verplichte minimum waarover een huishouden moet beschikken. Bij het uitvoeren van renovaties of nieuwbouwprojecten bekijken we de mogelijkheden opnieuw.