Ons kantoor is op vrijdag geopend van 8.30 tot 13.00 uur. Telefonisch blijven wij, zoals u gewend bent, bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. 

Sociale verhuur

Woonpunt verhuurt met name sociale huurwoningen. Dat zijn woningen waarvan de huurprijs laag wordt gehouden voor mensen met een beperkt inkomen. Daar zijn we honderd jaar geleden voor opgericht en dat is nog steeds onze kerntaak. Op deze pagina leest u hoe u voor een sociale huurwoning in aanmerking komt.

Woonpunt headers 2021_1.jpg

Hoe krijgt u een sociale huurwoning?

Om het u makkelijk te maken, werken de meeste woningcorporaties in Limburg samen. Zij bieden hun woningen op één website aan. Die website heet Thuis in Limburg. Zo hoeft u zich maar op één plek in te schrijven om op alle woningen te kunnen reageren! 

Ook Woonpunt biedt sociale huurwoningen aan via Thuis in Limburg. Inschrijven op Thuis in Limburg is gratis. 

 

 

Op welke woningen kunt u reageren?

Huurders met recht op huurtoeslag mogen alleen woningen huren tot een bepaalde huurprijs. De overheid heeft deze regel (passend toewijzen) ingevoerd om ervoor te zorgen dat huurders niet in betalingsproblemen komen. En om ervoor te zorgen dat de kosten van de huurtoeslag beperkt blijven.

Controleer op de site van de Belastingdienst of u in aanmerking komt voor huurtoeslag. 

Als u  bent ingeschreven op Thuis in Limburg, en u heeft uw inkomensgegevens correct ingevoerd, dan ziet u vanzelf alleen de huurwoningen die passen bij uw inkomen. Voordat u de huurwoning definitief krijgt, controleert Woonpunt uw inkomensgegevens. Dat zijn we verplicht. 

Naast inkomen kunnen er ook andere voorwaarden gelden, zoals gezinssamenstelling of leeftijd. 

 

Zoekt u met een spoed een sociale huurwoning?

Dan kunt u wellicht gebruik maken van de urgentieregeling. Die is bedoeld om mensen in sociale noodsituaties
snel aan een woning te helpen. Deze regeling is alleen mogelijk voor woningzoekenden in Heerlen en Maastricht.

Lees meer informatie over de urgentieregeling in Maastricht.

Lees meer informatie over de urgentieregeling in Heerlen.

 

U heeft gereageerd op een passende woning, wat nu?

Na de uiterlijke inschrijfdatum, rangschikt een van onze woonconsulenten alle passende reacties op basis van inschrijftijd. Vervolgens nodigt de woonconsulent, via e-mail, een aantal passende kandidaten uit voor een bezichtiging. In deze e-mail staat welke bewijsstukken u vóór de bezichtiging moet opsturen. Tijdens de bezichtiging geeft u aan of interesse heeft in de woning. De kandidaat met de langste inschrijftijd én complete bewijsstukken heeft als eerste recht op de woning.
 

Loket Housing

Iedereen heeft recht op een (huur)woning waarin zij zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen. Loket Housing bemiddelt in het vinden van een passende woning voor mensen met een niet-standaard woonvraag. Het loket is bedoeld voor inwoners van Zuid-Limburg (vanaf 18 jaar) die op zoek zijn naar een woning en daarnaast begeleiding nodig hebben.

Klik hier voor meer informatie over Loket Housing.
 

Waar vindt u het actuele woningaanbod?

Wilt u zien welke sociale huurwoningen op dit moment vrij zijn?