Ons kantoor is op vrijdag geopend van 8.30 tot 13.00 uur. Telefonisch blijven wij, zoals u gewend bent, bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. 

Zorgwoningen

 

Als u ouder wordt en slecht ter been raakt, kan een zorgwoning uitkomst bieden. De verhuur gaat meestal via een zorginstelling. Naast zorgwoningen verhuurt Woonpunt woningen die geschikt zijn voor ouderen. Op deze pagina leest u meer over ons aanbod.

Woonpunt header picto zorgen.jpg

Woningen zonder indicatie

Misschien bent u slecht ter been, maar heeft u geen indicatie. Als u dan in een gezinswoning woont met trappen, kan dat erg vervelend zijn. Misschien bent u aan het uitkijken naar een appartement. Liefst een met lift, weinig drempels en een verhoogd toilet. Deze woningen verhuren wij via de website Thuis in Limburg. Op deze website kunt u zich gratis inschrijven. Het voordeel voor u is dat u kunt reageren op woningen van vrijwel alle woningcorporaties in de regio. Dat maakt uw slagingskans een stuk hoger.

WMO verhuisindicatie
Kunt u door fysieke beperkingen niet in uw huidige woning blijven wonen? En is uw woning niet aan te passen? Dan kan het zijn dat de gemeente een Wmo verhuisindicatie afgeeft. Kijk hiervoor op de website van uw gemeente. Met die indicatie krijgt u voorrang als u op Thuis in Limburg reageert op woningen voor woningzoekenden met een Wmo verhuisindicatie. Of de woning aan u wordt toegewezen, hangt onder meer af van de registratiedatum van uw Wmo verhuisindicatie.

Heeft u hierbij hulp nodig? Neem dan contact op met een van onze verhuurconsulenten. Zij helpen u graag!

 

Woningen met zorgindicatie

Woonpunt verhuurt ook zorgwoningen, vaak liggen deze naast of vlak bij een zorgcentrum. In deze woningen zijn speciale voorzieningen en biedt een zorgpartij u dagelijks ondersteuning. Vaak kunt u gebruik maken van voorzieningen van het zorgcentrum, zoals het restaurant, personenalarmering of dagbesteding. Soms is dat tegen betaling of heeft u een zorgindicatie nodig.

Zorgwoningen in de sociale huur
Woonpunt heeft zorgwoningen in de sociale huur. Of u hiervoor in aanmerking komt is afhankelijk van uw inkomen. Soms is er huurtoeslag mogelijk. Kijk voor meer informatie op de www.belastingdienst.nl/toeslagen

Om in aanmerking te komen voor een sociale zorghuurwoning, schrijft u zich in bij een cliëntadviseur van Envida via 0900 – 22 33 440 of bij het Servicebureau van Sevagram via 0900 – 777 4 777. Komt er een woning leeg, dan geven zij een kandidaat op de wachtlijst door aan Woonpunt. Wij controleren dan of de huurprijs past bij het inkomen en samenstelling van het huishouden (passend toewijzen). Komt u in aanmerking? Dan bezichtigen we samen met u de woning. Als de woning u bevalt, sluit u met Woonpunt een huurcontract af.

Zorgwoningen van Envida
Bekijk hier de sociale zorghuurwoningen (aanleunwoningen) die wij via Envida verhuren:

 

Zorgwoningen in de vrije huur
Ook heeft Woonpunt enkele zorgwoningen in de vrije huur. Deze liggen in een zorgcentrum. Heeft u interesse? Deze woningen verhuren wij via de website Thuis in Limburg. Op deze website kunt u zich gratis inschrijven. Het voordeel voor u is dat u kunt reageren op zorgwoningen van vrijwel alle woningcorporaties in de regio. Dat maakt uw slagingskans een stuk hoger.  Bent u de eerste, dan nemen wij contact met u op om uw gegevens door te nemen en een bezichtiging te plannen.