Woonpunt nieuws

Klachten? Een Qwestie van samen oplossen
18 maart 2019
WP-Leidenlaan-Balie-108.jpg
30 maart open dag
Kom op zaterdag 30 maart tussen 10.00 en 14.00 uur een kijkje nemen in ons verbouwde kantoor.
14 maart 2019
wp-ps-bewoners-hoensbroek-030.jpg
Toezichthouder tevreden over verbetering Woonpunt
‘Ik ben tevreden over de voortgang in het verbeterplan en de transitie naar een taakvolwassen organisatie. Het doet mij deugd te vernemen dat met veel energie en enthousiasme wordt gewerkt aan het hernieuwd vormgeven van Woonpunt.’ Dat schrijft de Autoriteit Woningcorporaties (Aw) in haar jaarlijkse…
26 februari 2019
duurzaam_picto_ronduit.jpg
Woonpunt ondersteunt klimaatactie corporaties
Duurzaam en betaalbaar wonen, dat is wat woningcorporaties en Urgenda vandaag tijdens een persconferentie in Den Haag bepleitten. Zij willen 100.000 huurwoningen verduurzamen en huurders direct helpen aan een lagere energierekening. Woonpunt doet ook mee.
15 februari 2019
WP-PS-Hoensbroek-Horstplein-tijdelijke-verhuur-101.jpg
Herontwikkeling Slakhorst in oorspronkelijke bouwstijl
Woonpunt investeert in herontwikkeling van de Hoensbroekse wijk Slakhorst. Vanaf 2021 worden 168 woningen afgebroken en opnieuw opgebouwd in oorspronkelijke bouwstijl, met behoud en herstel van karakteristieke elementen. Door te investeren in duurzame en comfortabele sociale huurwoningen en…
12 februari 2019
1303_tunnelkunst_Malpertuis.jpg
Nieuwbouw op plek oude winkelcentrum Malpertuis
Woonpunt sloopt 51 verouderde flatwoningen en 17 winkelpanden in het centrum van Malpertuis. Op deze plek bouwt Woonpunt nieuwbouwwoningen terug.
30 januari 2019
Foto_klachtencommissie.jpg
Leden voor nieuwe klachtencommissie gezocht
Woningcorporaties Maasvallei, Servatius en Woonpunt vinden klachten van huurders belangrijk. Ze zijn immers een bron van informatie voor de verbetering van de dienstverlening. Om de kwaliteit van de klachtenafhandeling een boost te geven, komt er per 1 januari 2019 een nieuwe, onafhankelijke…
22 oktober 2018
Woonpunt vraagt uw mening
Woonpunt werkt hard aan een betere organisatie. Een betere dienstverlening en betere communicatie met huurders. We willen graag weten wat u van ons vindt. Daarom hebben we USP Marketing & Consultancy gevraagd om dat te onderzoeken. Zodat we daarvan kunnen leren en nóg beter kunnen worden.
25 september 2018
picto_Welkom_nieuwe_huurder_uitsnede2.jpg
Wekelijks spreekuur in Heerlen
6 september 2018
WP-Leidenlaan-Balie-108.jpg
Eerste digitale magazine online
In dit gloednieuwe magazine onder andere: Woonpunt aan de slag met integriteit, volop investeren in de buurten en toezichthouder Aw heeft vertrouwen in ons.
3 september 2018
Marie_Therese_Dubbeldam2.jpg
Marie-Thérèse Dubbeldam per 1 november in de raad van bestuur
Met de komst van Marie-Thérèse Dubbeldam is de nieuwe raad van bestuur compleet. Samen met Guido Kerckhoffs gaat zij de komende jaren leiding geven aan Woonpunt.
28 augustus 2018
307_sleutels_kluisje_Markt_Maastricht.jpg
Nieuwe sloten appartementencomplexen
Woonpunt vervangt de sloten van algemene toegangsdeuren van appartementencomplexen.
23 augustus 2018
WP-MM-Tuinen-Kol-Millerstraat-101.jpg
Tuinhulp voor huurders van Woonpunt
Woonpunt en een groep vrijwilligers van het Leger des Heils slaan de handen ineen. Onder de naam ’t Sjoenste Tuintje knappen de vrijwilligers voor een prikkie tuinen van huurders op.
22 augustus 2018
991_kinderen_carrousel.jpg
€ 60.000,- in de prijzenpot Onze Buurt
Een eetclub voor de wijk, speeltuin voor jonge en oud, tuintjesproject van ex-verslaafden voor mindervaliden: door wijken, dorpen, clubs en organisaties worden de mooiste plannen bedacht om de maatschappij een beetje warmer en fraaier te maken. Onze Buurt helpt de beste plannen van Limburg met een…
28 juni 2018
JV_1827_Denise_Maas.jpg
Jaarverslag 2017
Ons jaarverslag over 2017 staat online. In het jaar waarin we ons 100-jarig jubileum vierden, zijn we blij dat Woonpunt volop in beweging is.
27 juni 2018
Nieuwe privacywet
De wetgeving rondom privacy verandert vanaf 25 mei. Wat betekent dit voor u?
23 mei 2018
In memoriam: Johan Lutke-Schipholt
Vandaag bereikte ons het droevige bericht dat Johan Lutke-Schipholt is overleden, secretaris van Huurdersbelangenvereniging Groot Hoensbroek.
14 mei 2018
hermelijn.jpg
89 woningen in Malpertuis na renovatie A++ label
Woonpunt investeert ruim € 10 miljoen in de renovatie van 89 woningen aan de Hermelijn- en Tiecelijnstraat in Maastricht. Door de verbouwing gaan de woningen van gemiddeld energielabel D naar A++. De extreem energiezuinige appartementen blijven behouden voor de sociale huur. De renovatie start in…
12 april 2018
760_brandoefening_studentenhuis.jpg
Tips voor brandveilige huurwoningen
Jaarlijks krijgt de brandweer duizenden meldingen van brand in een woning. Vaak met alleen materiële schade, maar soms ook erger. Gelukkig kunnen bewoners zelf veel doen om een huurwoning brandveiliger te maken, zodat zij bij het uitbreken van brand de gevolgen kunnen beperken.
19 maart 2018
Woonpunt stelt twee medewerkers op non-actief
Woonpunt heeft twee medewerkers op non-actief gesteld. Bij beiden is vast komen te staan dat er sprake was van grensoverschrijdend gedrag op het gebied van integriteit. Er is geen aanleiding om te veronderstellen dat Woonpunt financiële schade heeft geleden.
5 maart 2018
1759.jpg
Mirjam Depondt neemt afscheid van Woonpunt
Mirjam Depondt-Olivers, voorzitter van de raad van bestuur, en de raad van commissarissen van Woonpunt, zijn in goed overleg overeengekomen dat zij, na het aflopen van haar huidige bestuurstermijn in september van dit jaar, niet aanblijft voor een vierde termijn als bestuurder en afscheid neemt van…
8 februari 2018
meisjes_in_moestuin_bellenblazen.jpg
Intentieverklaring met Het Groene Net
Woonpunt ondertekent op donderdag 23 november een intentieverklaring met Het Groene Net, dat restwarmte van onder andere Chemelot gebruikt om woningen en bedrijven in de regio Westelijke Mijnstreek te verwarmen. Deze samenwerking kan een flinke bijdrage leveren aan de verduurzaming van ons…
23 november 2017
mirjam-guido-nr7.jpg
Woonpunt zoekt lid van raad van commissarissen
Woonpunt zoekt iemand met kennis en werkervaring op het gebied van volkshuisvesting, iemand die de ontwikkelingen in de sector volgt en die in staat is de vertaalslag te maken naar strategische en organisatorische consequenties voor Woonpunt.
22 augustus 2017
Jaarverslag 2016
Ons jaarverslag 2016 staat online. In ons jaarverslag kijken we kritisch naar onszelf: waar vinden wij dat we het best goed doen, en wat moet naar onze mening beter?
30 juni 2017
consulent_en_huurder_uitsnede.jpg
Woonpunt neemt deel aan project aanpak huiselijk geweld
Woonpunt is één van de vijftien Nederlandse corporaties die deelneemt aan het internationale project ‘Safe at Home’. Het project heeft als doel de deskundigheid van woningcorporaties te bevorderen bij de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling.
21 juni 2017