Woonpunt nieuws

#
14 mei: aftrap Nationaal Programma Heerlen-Noord
Op zaterdag 14 mei 2022 is de aftrap van het Nationaal Programma Heerlen-Noord. Dat zet zich in voor een betere toekomst voor de kinderen in dat stadsdeel, door de leefomgeving te verbeteren. De feestelijke aftrap is tussen 14.00 en 17.00 uur in het Corneliushuis in Heerlerheide. Op het programma…
10 mei 2022
#
Aanleg glasvezelnetwerk diverse gemeentes
Er zijn op dit moment diverse landelijke partijen die bezig zijn met het uitrollen van glasvezelnetwerken in verschillende Zuid-Limburgse gemeentes. Alle inwoners die dit willen, kunnen zich hierop laten aansluiten. Ook huurders van Woonpunt. Hiervoor hoeft u ons geen toestemming te vragen.
13 april 2022
#
Alle verhuur voortaan via Thuis in Limburg
Woonpunt verhuurt garages, parkeerplaatsen en woningen in de vrije sector voortaan via Thuis in Limburg. Voorheen vond u dit aanbod op onze eigen website. Met ingang van 1 maart 2022 is hier verandering in gekomen.
8 april 2022
#
Feestelijke oplevering “Parel van Hoensbroek”
Vorige week werd de oplevering gevierd van de 121 appartementen aan de Marktstraat in Hoensbroek. Huurders, de aannemers en Woonpunt vierden samen het resultaat.
7 april 2022
#
Samenwerking om uithuiszetting te voorkomen
De vier woningcorporaties die in Sittard-Geleen actief zijn, hebben een convenant gesloten met de gemeente. Daarin spreken ZoWonen, Wonen Limburg, Zaam Wonen, Woonpunt en de gemeente af zich gezamenlijk in te zetten om uithuiszetting als gevolg van oplopende huurachterstanden te voorkomen.
5 april 2022
#
Digitale aanvallen op verschillende woningcorporaties
Verschillende woningcorporaties zijn de afgelopen twee weken slachtoffer geworden van digitale aanvallen op hun systemen. Een erg vervelende situatie die wij graag willen voorkomen.
5 april 2022
Vacatures
Bij Woonpunt zetten we ons elke dag in voor betaalbaar en prettig wonen in Zuid-Limburg voor onze - pak ‘m beet - 17.000 bewoners. Betaalbaar en prettig wonen is een grondrecht. Maar we zijn pas echt voldaan als we het voor de volgende generatie en die daarna nog beter kunnen doen.
22 maart 2022
#
Bereikbaarheid met Carnaval
Op maandag 28 februari is ons kantoor gesloten vanwege Carnaval. Heeft u een storing die niet kan wachten? Bel dan met 088 – 050 60 70. U wordt doorgeschakeld naar onze externe storingsdienst. Vanaf dinsdag 1 maart 08.30 uur is ons kantoor ook weer geopend.
21 februari 2022
#
Vanwege de storm is ons kantoor vandaag vanaf 13.00 uur gesloten
18 februari 2022
#
Verhoging voorschot stookkosten gas
Heeft u een collectieve ketel en betaalt u de stookkosten aan Woonpunt? Met ingang van 1 maart 2022 verhogen wij het voorschot dat u betaalt voor gas. Dat doen we om te voorkomen dat u volgend jaar verrast wordt met hoge stookkosten. Huurders voor wie dit geldt, ontvangen hierover een brief.
3 februari 2022
#
Nazareth door de ogen van Truus en Lei Kusters
Ze zagen de wijk Nazareth in Maastricht door de jaren heen behoorlijk veranderen. Truus en Leo Kusters wonen er echter na ruim 60 jaar nog altijd met veel plezier.
25 januari 2022
#
De Grindel: een gedroomd bewonersoverlegcomité
De lijst van activiteiten van bewonersoverlegcomité De Grindel uit Heksenberg, Heerlen is indrukwekkend. Het bestuur bestaat uit Patricia Wennekes, Anneke van der Ven en Marjo Meijer. We gingen eens een kopje koffie drinken bij deze betrokken bewoners.
6 januari 2022
#
Telefonische bereikbaarheid tijdens de feestdagen
Op vrijdagmiddag 24 en 31 december 2021 staan wij u graag te woord tot 13:00 uur. Heeft u een storing die niet kan wachten? Bel dan met 088 – 050 60 70. U wordt dat doorgeschakeld naar onze externe storingsdienst.
23 december 2021
#
Vacature: Woonpunt zoekt een adviseur VvE-beheer
We zoeken een verbindende schakel tussen huurders, Woonpunt en VvE-beheerders. Iets voor jou? Lees dan verder.
30 november 2021
#
Gouden huurders aan Quirinaalhof
Aan de Quirinaalhof in Maastricht waren vijf gouden huurders. Ze wonen maar liefst 50 jaar in hun woning. Woonpuntbestuurder Wim Hazeu verraste ze vorige week met een bloemetje en een taartje.
25 november 2021
#
Woonbegeleiding bij renovatie
Huurders van de Marktstraat in Hoensbroek zijn blij dat hun woningen na renovatie energiezuiniger en comfortabeler worden. Tegelijkertijd zien de grotendeels oudere bewoners op tegen de overlast. Bij deze ingrijpende renovatie zet Woonpunt daarom woonbegeleiders in om bewoners te helpen en hun…
24 november 2021
#
Een dikke A voor huurderstevredenheid
Woonpunt scoort een dikke A voor huurderstevredenheid in de nieuwe Aedes Benchmark. ‘Onze eigen onderhoudsdienst krijgt met een 8,3 een welverdiende pluim. Daar zijn we hartstikke trots op!’, zegt Wim Hazeu. ‘Verder zijn onze bedrijfslasten verder gedaald, tot onder het sectorgemiddelde. Daarmee…
18 november 2021
#
Pas op voor oplichting rioleringsbedrijven
Rioolverstopping of stankoverlast? Riool Reinigings Service (RRS) is de partner van Woonpunt voor rioolklachten. Voor het maken van een afspraak kunnen huurders met een huurdersabonnement zelf contact opnemen met de RRS.
11 november 2021
#
Sociaal Tuinieren: groen én gezellig
In het Wingerdhuis in Hoensbroek verzamelen vrijwilligers van Stichting Present en medewerkers van Woonpunt zich. Op 22 oktober kregen enkele tuintjes in de Kasteelbuurt een make-over. De pilot Sociaal Tuinieren lijkt nu al een succes te worden.
10 november 2021
#
Vacature: Woonpunt zoekt een consulent incasso
Je ondersteunt huurders met een betalingsachterstand, maakt heldere afspraken met hen en schakelt waar nodig netwerkpartners in. Incasso met een sociaal karakter. Spreekt je dit aan? Dan komen we graag met jou in contact.
18 oktober 2021
#
Een speciaal moment voor vragen, emoties en een lekker kopje koffie
'Mantelzorger ben je soms zonder dat je dat weet', vertelt Marie-José Verwijmeren. Ze woont in de wijk Oude Passart in Heerlen en is sinds kort een koffiemomentje begonnen voor mantelzorgers. 'Even je verhaal kwijt kunnen, een vraag stellen. Maar ook gewoon gezellig samen koffie drinken. De ochtend…
7 oktober 2021
#
Picknicktafels voor Rijdamplein Nazareth
Woensdag 22 september droegen gemeente Maastricht en Woonpunt twee betonnen picknicktafels over aan werkgroep Nazareth Bruist. Deze picknicktafels vervangen de picknicktafels die eind vorig gestolen zijn. Hanny Pluijmen van Nazareth Bruist: ‘We zijn hartstikke blij met dit gebaar.’
22 september 2021
#
Een chille tuin
Op de Tudderenderweg in Sittard wonen al een tijdje jongeren van Levanto samen met bewoners van Woonpunt. Levanto was blij met de locatie, maar miste een tuin. Daarom hebben we een stuk grond achter het pand ter beschikking gesteld om een tuin te maken.
16 september 2021
#
Opschonen achterpaden Pottenberg
De achterpaden liggen er weer netjes bij! Bewonerskrachten en andere bewoners in de Maastrichtse wijk Pottenberg helpen de buurt schoon en veilig te houden. Ze gaan vanaf nu om de week op een andere plek in de buurt de achterpaden en brandgangen opschonen. Om dit mooie initiatief te ondersteunen,…
8 september 2021
#
Een schone flat
Wonen in een schone flat geeft een gevoel van thuis. Dat vinden we belangrijk. In deze nieuwe video leggen we uit hoe de schoonmaak is geregeld.
13 augustus 2021
#
Vacatures bij Woonpunt
Woonpunt is is volop in beweging, zodat we klaar zijn voor nieuwe uitdagingen. We zoeken nieuwe collega's met frisse ideeën en hart voor wonen.
9 augustus 2021
#
Veel gestelde vragen rondom de wateroverlast
Veel van onze huurders zijn getroffen door wateroverlast. Na de angst en onzekerheid, blijft nu de schade over. Daar krijgen we veel vragen over. Omdat de wachttijden aan de telefoon door drukte langer zijn dan normaal, publiceren we hieronder de meest gestelde vragen en antwoorden. We hopen dat we…
19 juli 2021
#
Uittreksels bevolkingsregister: rechtstreeks bij gemeente
Zo voorkomt u dubbele kosten. Bemiddelingsbureaus verzorgen zo'n uittreksel, maar vragen daarvoor ook geld. Bij de balie van het gemeentehuis moet u vervolgens nog een keer betalen voor het uittreksel zelf. Trap er dus niet en bestel hem rechtstreeks bij uw gemeente.
1 juli 2021
#
Culinaire hoogstandjes in een studentenkeuken
Op de bovenste verdieping van het studentencomplex aan de Heugemerweg woont Luc Cornielje. Hij en zijn vier huisgenoten experimenteren regelmatig in de keuken en spelen ’s avonds met hamster Hanni. De studenten zijn erg gehecht aan elkaar, dus over een tijdje wordt het afscheid misschien wel…
1 juli 2021
#
Veel huurders lopen huurtoeslag mis
Sinds 1 januari 2020 komen meer huurders in aanmerking voor huurtoeslag. Vanaf dat jaar zijn namelijk de harde inkomensgrenzen voor de huurtoeslag vervallen. Veel huurders weten dit nog niet en lopen hierdoor huurtoeslag mis.
29 juni 2021