Wat betekent de aanscherping van de coronamaatregelen voor de dienstverlening van Woonpunt? U leest het hier.


Woonpunt nieuws

WP-Quirinaalhof-50-20211119-002.jpg
Gouden huurders aan Quirinaalhof
Aan de Quirinaalhof in Maastricht waren vijf gouden huurders. Ze wonen maar liefst 50 jaar in hun woning. Woonpuntbestuurder Wim Hazeu verraste ze vorige week met een bloemetje en een taartje.
25 november 2021
WP-Markstraat-Karin-Hilverda-Sharon-Steegh-003.jpg
Woonbegeleiding bij renovatie
Huurders van de Marktstraat in Hoensbroek zijn blij dat hun woningen na renovatie energiezuiniger en comfortabeler worden. Tegelijkertijd zien de grotendeels oudere bewoners op tegen de overlast. Bij deze ingrijpende renovatie zet Woonpunt daarom woonbegeleiders in om bewoners te helpen en hun…
24 november 2021
WP-Mick-Braeken-004.jpg
Een dikke A voor huurderstevredenheid
Woonpunt scoort een dikke A voor huurderstevredenheid in de nieuwe Aedes Benchmark. ‘Onze eigen onderhoudsdienst krijgt met een 8,3 een welverdiende pluim. Daar zijn we hartstikke trots op!’, zegt Wim Hazeu. ‘Verder zijn onze bedrijfslasten verder gedaald, tot onder het sectorgemiddelde. Daarmee…
18 november 2021
RRS.jpg
Pas op voor oplichting rioleringsbedrijven
Rioolverstopping of stankoverlast? Riool Reinigings Service (RRS) is de partner van Woonpunt voor rioolklachten. Voor het maken van een afspraak kunnen huurders met een huurdersabonnement zelf contact opnemen met de RRS.
11 november 2021
WP-Tuinieren-HB-20211022-015.jpg
Sociaal Tuinieren: groen én gezellig
In het Wingerdhuis in Hoensbroek verzamelen vrijwilligers van Stichting Present en medewerkers van Woonpunt zich. Op 22 oktober kregen enkele tuintjes in de Kasteelbuurt een make-over. De pilot Sociaal Tuinieren lijkt nu al een succes te worden.
10 november 2021
WP_Ronduit_corona-editie_Winkeliers_HR.jpg
Corona update: verscherping van de maatregelen
In Nederland zijn vanaf 3 november de coronamaatregelen aangescherpt. Wat betekent dat voor de dienstverlening van Woonpunt?
3 november 2021
Incasso_poster.jpg
Vacature: Woonpunt zoekt een consulent incasso
Je ondersteunt huurders met een betalingsachterstand, maakt heldere afspraken met hen en schakelt waar nodig netwerkpartners in. Incasso met een sociaal karakter. Spreekt je dit aan? Dan komen we graag met jou in contact.
18 oktober 2021
Huurdersportret_WP-PS-Marie-Jose-Verwijmeren-014.jpg
Een speciaal moment voor vragen, emoties en een lekker kopje koffie
'Mantelzorger ben je soms zonder dat je dat weet', vertelt Marie-José Verwijmeren. Ze woont in de wijk Oude Passart in Heerlen en is sinds kort een koffiemomentje begonnen voor mantelzorgers. 'Even je verhaal kwijt kunnen, een vraag stellen. Maar ook gewoon gezellig samen koffie drinken. De ochtend…
7 oktober 2021
WP-Rijdampark-Bank-Marjan-Heuts-014.jpg
Picknicktafels voor Rijdamplein Nazareth
Woensdag 22 september droegen gemeente Maastricht en Woonpunt twee betonnen picknicktafels over aan werkgroep Nazareth Bruist. Deze picknicktafels vervangen de picknicktafels die eind vorig gestolen zijn. Hanny Pluijmen van Nazareth Bruist: ‘We zijn hartstikke blij met dit gebaar.’
22 september 2021
Tuin_Tudderenderweg2.jpeg
Een chille tuin
Op de Tudderenderweg in Sittard wonen al een tijdje jongeren van Levanto samen met bewoners van Woonpunt. Levanto was blij met de locatie, maar miste een tuin. Daarom hebben we een stuk grond achter het pand ter beschikking gesteld om een tuin te maken.
16 september 2021
Opruimactie_Pottenberg1_thumb.jpg
Opschonen achterpaden Pottenberg
De achterpaden liggen er weer netjes bij! Bewonerskrachten en andere bewoners in de Maastrichtse wijk Pottenberg helpen de buurt schoon en veilig te houden. Ze gaan vanaf nu om de week op een andere plek in de buurt de achterpaden en brandgangen opschonen. Om dit mooie initiatief te ondersteunen,…
8 september 2021
Bas-schoonmaak.png
Een schone flat
Wonen in een schone flat geeft een gevoel van thuis. Dat vinden we belangrijk. In deze nieuwe video leggen we uit hoe de schoonmaak is geregeld.
13 augustus 2021
WP-Poster-Emmastraat-Duurzaamheid-008_1.jpg
Vacatures bij Woonpunt
Woonpunt is is volop in beweging, zodat we klaar zijn voor nieuwe uitdagingen. We zoeken nieuwe collega's met frisse ideeën en hart voor wonen.
9 augustus 2021
people-2561562_1920.jpg
Veel gestelde vragen rondom de wateroverlast
Veel van onze huurders zijn getroffen door wateroverlast. Na de angst en onzekerheid, blijft nu de schade over. Daar krijgen we veel vragen over. Omdat de wachttijden aan de telefoon door drukte langer zijn dan normaal, publiceren we hieronder de meest gestelde vragen en antwoorden. We hopen dat we…
19 juli 2021
Student_met_papieren_achter_laptop_middelgroot.jpg
Uittreksels bevolkingsregister: rechtstreeks bij gemeente
Zo voorkomt u dubbele kosten. Bemiddelingsbureaus verzorgen zo'n uittreksel, maar vragen daarvoor ook geld. Bij de balie van het gemeentehuis moet u vervolgens nog een keer betalen voor het uittreksel zelf. Trap er dus niet en bestel hem rechtstreeks bij uw gemeente.
1 juli 2021
WP-Luc-Cornielje-Heugemerweg-006.jpg
Culinaire hoogstandjes in een studentenkeuken
Op de bovenste verdieping van het studentencomplex aan de Heugemerweg woont Luc Cornielje. Hij en zijn vier huisgenoten experimenteren regelmatig in de keuken en spelen ’s avonds met hamster Hanni. De studenten zijn erg gehecht aan elkaar, dus over een tijdje wordt het afscheid misschien wel…
1 juli 2021
Visual-Meer-huurders-hebben-recht-op-huurtoeslag.jpg
Veel huurders lopen huurtoeslag mis
Sinds 1 januari 2020 komen meer huurders in aanmerking voor huurtoeslag. Vanaf dat jaar zijn namelijk de harde inkomensgrenzen voor de huurtoeslag vervallen. Veel huurders weten dit nog niet en lopen hierdoor huurtoeslag mis.
29 juni 2021
WP-MM-Bewonerskrachten-PB-MB-028-bijgesneden.jpg
Officiële start eerste Bewonerskrachten van Woonpunt
Twee teams van Bewonerskrachten zijn nu klaar voor de praktijk. Vanaf 14 juni gaan ze aan de slag in de Maastrichtse wijken Malberg en Pottenberg. Donderdag 10 juni reikten bestuurder Wim Hazeu en manager Klant & Leefbaarheid Ruud van den Heuvel van Woonpunt certificaten uit aan de eerste…
14 juni 2021
Girl_power_in_de_wijk.png
Kippen scharrelen rond in het hart van Mariaberg
In het hart van de Maastrichtse wijk Mariaberg scharrelen sinds een paar maanden kippen rond. Match studenten verzorgen ze samen met kinderen en volwassenen uit de buurt. Blauwe Loper TV maakte er een reportage over.
14 juni 2021
WP-PS-HB-Marktstraat-start-renovatie-025_resize.jpg
Hoensbroeks seniorencomplex krijgt energielabel A+
Op 10 juni 2021 gaven Woonpunt, Janssen de Jong OnderhoudPlus en huurders het feestelijke startschot voor de vernieuwbouw van 121 seniorenappartementen aan de Marktstraat in Hoensbroek. Daarmee krijgt het complex een tweede leven.
11 juni 2021
Jaarverslag2021.png
Jaarverslag 2020 online
Ons coronajaar 2020: evenveel reparaties als in 2019. Even veel verhuringen. En ook: minder huisuitzettingen. Minder huurachterstand. Minder huurderving.
8 juni 2021
WP-PS-HB-Cees-vdn-Brink-004.jpg
Dankzij een steuntje in de rug weer zin in het leven
Dat het leven niet altijd over rozen gaat, weet Cees van den Brink maar al te goed. Vorig jaar zat het even allemaal niet mee, maar nu is hij weer boven Jan. Dankzij het steuntje in de rug van Woonpunt, maar vooral dankzij hemzelf.
28 mei 2021
WP-WonenPlus-Oude-Heerlerweg12-004.jpg
‘De begeleiding is altijd dichtbij’
Aan de Oude Heerlenerweg in Sittard verbouwde Woonpunt 19 kamers tot 12 zelfstandige studio's en 3 appartementen. Zo maakte Woonpunt ze geschikt voor stichting WonenPlus. Dat is een zorgorganisatie die mensen met een beperking ondersteunt op het gebied van wonen en werken. De werkzaamheden zijn in…
28 mei 2021
Meisje_met_geld_in_portemonnee.jpg
VoorzieningenWijzer van start
Maar liefst zeven gemeenten en negen woningcorporaties gaan in Parkstad van start met De VoorzieningenWijzer. Zij hebben in totaal dertig medewerkers en vrijwilligers opgeleid om mensen te helpen met De VoorzieningenWijzer. Daarmee kan een gezin gemiddeld een paar honderd euro per jaar besparen.
12 mei 2021
WP-Cheyenne-005.jpg
“Ik wil het buurtgevoel weer terugbrengen in Caberg”
Ze groeide op in Caberg, Maastricht en speelde er als kind altijd graag in het speeltuintje. Cheyenne Welzen (22) verhuisde eind 2020 naar een van de gerenoveerde woningen in haar geliefde wijk. “Uiteindelijk ging het sneller dan gedacht. We zijn al helemaal gesetteld.” Nu hoopt ze de gezelligheid…
11 mei 2021
Onze_buurt.png
Prijzenactie Onze Buurt 2021 van start
Onze Buurt is een prijzenactie van de woningbouwcorporaties van Limburg (gesteund door Oranje Fonds en Provincie Limburg) om goede buurtprojecten van de grond te krijgen. Onze Buurt helpt door materiaal, professionele ondersteuning of huur te betalen.
6 mei 2021
WP-Havezate-Marco-Piette-Nan-Hutjens-010.jpg
Chocoladeverrassing in coronatijd
Hij woont al 30 jaar in de Havezathe (Maastricht), zij zo’n 3½ jaar. Hij komt uit Nazareth, zij uit Sint Maartenspoort. Maar Marco Piëtte en Nan Hutjens zitten samen in de Bewoners Overleg Commissie (BOC) en dat is reuzegezellig. Speciaal voor hun medebewoners regelden ze tijdens corona een…
22 april 2021
WP-Rookmelders-Wim-Hazeu-007.jpg
Wim Hazeu plaatst eerste van 30.000 rookmelders
Woensdag 21 april plaatste Wim Hazeu, bestuurder van Woonpunt, de eerste rookmelder van 30.000 stuks die Woonpunt aanbrengt in haar woningen. Als het project in juli 2022 klaar is, zijn alle 16.000 woningen voorzien van rookmelders.
21 april 2021
Artist_impression_appartementencomplex_Aldenhofpark_Hoensbroek.png
Woonpunt bouwt 24 duurzame en levensloopbestendige appartementen in Hoensbroek
Op 12 april 2021 start Woonpunt met de bouw van 24 duurzame en levensloopbestendige appartementen aan het Aldenhofpark in Hoensbroek. Alle appartementen in dit nieuwbouwcomplex ‘Achter den ouden Hof’ vallen in de sociale huur. Naar verwachting is de oplevering in het voorjaar van 2022.
9 april 2021
SMS_oplichting.jpg
Let op: valse e-mails en sms-berichten
Staat u ingeschreven bij ThuisinLimburg.nl? Let op! Er zijn valse e-mails en sms-berichten over de verlenging van uw inschrijving in omloop. Klik nooit op een link om te betalen. Uw inschrijving bij ThuisinLimburg.nl is gratis.
29 maart 2021