Woonpunt nieuws

Artist_impression_appartementencomplex_Aldenhofpark_Hoensbroek.png
Woonpunt bouwt 24 duurzame en levensloopbestendige appartementen in Hoensbroek
Op 12 april 2021 start Woonpunt met de bouw van 24 duurzame en levensloopbestendige appartementen aan het Aldenhofpark in Hoensbroek. Alle appartementen in dit nieuwbouwcomplex ‘Achter den ouden Hof’ vallen in de sociale huur. Naar verwachting is de oplevering in het voorjaar van 2022.
9 april 2021
SMS_oplichting.jpg
Let op: valse e-mails en sms-berichten
Staat u ingeschreven bij ThuisinLimburg.nl? Let op! Er zijn valse e-mails en sms-berichten over de verlenging van uw inschrijving in omloop. Klik nooit op een link om te betalen. Uw inschrijving bij ThuisinLimburg.nl is gratis.
29 maart 2021
Combibeeld.jpg
Een nieuwe kans voor mijnwerkerskolonie Slakhorst
Woonpunt organiseerde een ontwerpwedstrijd om recht te doen aan de historische waarde van mijnwerkerskolonie Slakhorst. Tijdens een livestream presenteerden twee bouw- en ontwerpteams hun visie. Kijk hem hier terug.
22 maart 2021
WP-P-Wim-Hazeu-013b.jpg
Wim Hazeu nieuwe bestuurder Woonpunt
Op 1 april verwelkomt Woonpunt Wim Hazeu als nieuwe bestuurder. Met zijn komst kiest Woonpunt voor een ervaren corporatiebestuurder die goed bekend is met de volkshuisvestelijke opgave in Zuid-Limburg.
16 februari 2021
WP-Kantoor-2020-02-037_1.jpg
Woonpunt zoekt...
Woonpunt zoekt een allround medewerker financiële administratie en een consulent maatwerk financieel. Iets voor jou?
12 februari 2021
WP-Mevr-Rammers-Quirinaalhof-012.jpg
Geen carnaval, wel bonte vrolijkheid aan de Quirinaalhof
Dit jaar geen optreden met de Zaate Harmonie Um Te Jenke, geen optocht en geen carnavalsbal in het appartementencomplex aan de Quirinaalhof, Maastricht. Maar bewoonster Martha Rammers heeft wel gezorgd voor een eigen ‘Boonte Störm’ beneden in de hal.
11 februari 2021
Vrouw_met_verhuisdozen.jpg
Bent u nog op zoek?
Alle woningzoekers die op onze website een zoekprofiel hebben aangemaakt, ontvangen op 10 februari een e-mail van ons. Daarin vragen we ze om voor 1 maart in te loggen in hun account. We willen namelijk graag weten of zij inderdaad nog op zoek zijn.
10 februari 2021
telefoon_oplichting_breed.jpg
Woonpunt schaalt wachtdienst op vanwege dreiging rellen
Woonpunt verhuurt woningen in de binnenstad. Wij kunnen ons voorstellen dat deze bewoners zich zorgen maken over mogelijke rellen. Wat doet Woonpunt?
26 januari 2021
iStock-1195432403.jpg
Wet eenmalige huurverlaging 2021
Woont u in een sociale huurwoning, maar betaalt u veel huur ten opzichte van uw inkomen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een eenmalige huurverlaging. Het mooie is dat u hier niets voor hoeft te doen.
21 januari 2021
wp-ps-ce-slak-horst-108.jpg
Ontwerpwedstrijd voor Slakhorst
Om recht te doen aan de historische waarde van de mijnwerkerskolonie Slakhorst, vragen Woonpunt en Gemeente Heerlen aan twee architecten om hun visie voor de wijk uit te werken. Begin maart wordt een keuze gemaakt tussen de twee bureaus.
22 december 2020
WP-PS-Bert-Boon-Marktstraat-006.jpg
Kerstsfeer aan de Markstraat
De flats aan de Markstraat in Hoensbroek zijn weer vrolijk versierd met houten kerstboompjes en andere wintertaferelen. Allemaal dankzij de ijver van bewoners zoals Bert Boon en Wim Biermans.
17 december 2020
WP_Ronduit_corona-editie_Houten_huisjes.jpg
Corona update: veilig doorwerken
Maandag 14 december sprak minister-president Rutte het land toe over de coronacrisis. Nederland gaat opnieuw in lockdown. Wat betekent dat voor de dienstverlening van Woonpunt?
15 december 2020
Kind_met_verrekijker_in_het_gras.jpg
Woonpunt zoekt een bestuurder
Woonpunt zoekt een ervaren bestuurder met hart voor de volkshuisvesting en met een inspirerende en coachende leiderschapsstijl.
23 oktober 2020
thumbs_imago.jpg
Woonpunt vraagt uw mening
Woonpunt werkt hard aan een betere organisatie. Een betere dienstverlening en betere communicatie met huurders. We willen graag weten wat u van ons vindt.
19 oktober 2020
iStock-beurs.jpg
VoorzieningenWijzer helpt kwetsbare gezinnen in Parkstad om geld te besparen
Een grote groep huishoudens in Parkstad heeft regelmatig moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Om hun koopkracht te vergroten, gaan medewerkers van woningcorporaties en gemeentes met deze huishoudens aan de slag om het maximale te halen uit regelingen, toeslagen en kortingen. Daarvoor maken zij…
14 oktober 2020
Witte_Flat.jpg
Politie en buurtbemiddeling in Witte Flat
De leegstaande ‘Witte Flat’ aan de Kolonel Millerstraat in Wyckerpoort krijgt een maatschappelijke invulling tot aan de sloop. Ook komt er leegstandsbeheer om vandalisme tegen te gaan.
2 oktober 2020
WP-MM-Nazareth-slooplocatie-210.jpg
Nazareth komt af
De wijkvernieuwing van Nazareth is bijna gereed. We maakten 260 gezinswoningen energiezuiniger in deze Maastrichtse wijk. Ook renoveerde Woonpunt onlangs de gezinswoningen aan de Kasteel Erensteinstraat en de appartementen aan de Kasteel Wolfraathstraat. Een blik in de (nabije) toekomst.
25 augustus 2020
corona-virus.jpg
Meet & greet bijeenkomsten in de buurt gecanceld
Vanwege het dringende advies van de overheid om bij feestjes of bijeenkomsten niet meer dan zes personen thuis te ontvangen, cancelt Woonpunt de meet & greet bijeenkomsten in de buurt.
19 augustus 2020
Laurierstraat-gerenoveerd-01.jpg
Renovatie 56 appartementen bijna klaar!
Aan de Laurierstraat in Heerlen worden 56 appartementen gerenoveerd. Ze worden energiezuiniger en toegankelijk voor senioren. De werkzaamheden zijn inmiddels bijna afgerond.
12 augustus 2020
wp-mm-nazareth-opening-bj-514.jpg
Woonpunt zoekt een lid raad van commissarissen
Wij zoeken een lid raad van commissarissen (RvC) met deskundigheid op het gebied van wonen en zorg. Een onafhankelijke, kritische en integere strategische denker, die inzicht heeft in en affiniteit met de maatschappelijke opdracht van de volkshuisvesting en die daarnaast binding heeft met Limburg.
3 augustus 2020
WP-MM-Robert-Graafland-52-meet-greet-004.jpg
Woonpunt komt naar u toe deze zomer
Wij willen onze bewoners beter leren kennen. Daarom organiseren we deze zomer meet & greets in onze buurten. Ook onze netwerkpartners, zoals handhaving, welzijnswerk, de wijkagent en de huurdersvereniging, zijn van de partij.
16 juli 2020
WP-Kantoor-2020-02-044.jpg
Welkom terug bij Woonpunt
Met ingang van 6 juli is ons kantoor weer open voor bezoekers. Voor uw veiligheid en die van onze medewerkers werken we voorlopig alleen op afspraak. Verder gelden er een aantal regels om uw bezoek zo prettig en veilig mogelijk te laten verlopen. We zetten ze voor u op een rij.
6 juli 2020
integriteit_ronduit.jpg
Woonpunt ontslaat medewerker vanwege niet-integer handelen
Woonpunt heeft een medewerker op staande voet ontslagen nadat was gebleken dat hij woningen had verhuurd aan een hennepteler en zijn netwerk. De feiten kwamen aan het licht toen Woonpunt door een extern bureau onderzoek liet doen naar de medewerker op basis van een signaal begin dit jaar. Dat…
30 juni 2020
telefoon_oplichting_breed.jpg
Opgepast: telefonische oplichting
Wordt u gebeld door 020 214 3643? Wees dan alert. Dit is mogelijk telefonische oplichting.
18 juni 2020
Blauwe_Loper_even_overlast.JPG
Renovatie Mariaberg: even overlast
In Mariaberg renoveert en verduurzaamt Woonpunt 142 gezinswoningen. Projectleider Koen Nijssen en buurtcoördinator Bas Kok vertellen wat daar allemaal bij komt kijken in het programma De Blauwe Loper op RTV Maastricht.
9 juni 2020