Woonpunt nieuws

Kerstkaart.png
Openingstijden tijdens de feestdagen
22 december 2020
wp-ps-ce-slak-horst-108.jpg
Ontwerpwedstrijd voor Slakhorst
Om recht te doen aan de historische waarde van de mijnwerkerskolonie Slakhorst, vragen Woonpunt en Gemeente Heerlen aan twee architecten om hun visie voor de wijk uit te werken. Begin maart wordt een keuze gemaakt tussen de twee bureaus.
22 december 2020
WP-PS-Bert-Boon-Marktstraat-006.jpg
Kerstsfeer aan de Markstraat
De flats aan de Markstraat in Hoensbroek zijn weer vrolijk versierd met houten kerstboompjes en andere wintertaferelen. Allemaal dankzij de ijver van bewoners zoals Bert Boon en Wim Biermans.
17 december 2020
WP_Ronduit_corona-editie_Houten_huisjes.jpg
Corona update: veilig doorwerken
Maandag 14 december sprak minister-president Rutte het land toe over de coronacrisis. Nederland gaat opnieuw in lockdown. Wat betekent dat voor de dienstverlening van Woonpunt?
15 december 2020
Kind_met_verrekijker_in_het_gras.jpg
Woonpunt zoekt een bestuurder
Woonpunt zoekt een ervaren bestuurder met hart voor de volkshuisvesting en met een inspirerende en coachende leiderschapsstijl.
23 oktober 2020
thumbs_imago.jpg
Woonpunt vraagt uw mening
Woonpunt werkt hard aan een betere organisatie. Een betere dienstverlening en betere communicatie met huurders. We willen graag weten wat u van ons vindt.
19 oktober 2020
iStock-beurs.jpg
VoorzieningenWijzer helpt kwetsbare gezinnen in Parkstad om geld te besparen
Een grote groep huishoudens in Parkstad heeft regelmatig moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Om hun koopkracht te vergroten, gaan medewerkers van woningcorporaties en gemeentes met deze huishoudens aan de slag om het maximale te halen uit regelingen, toeslagen en kortingen. Daarvoor maken zij…
14 oktober 2020
Witte_Flat.jpg
Politie en buurtbemiddeling in Witte Flat
De leegstaande ‘Witte Flat’ aan de Kolonel Millerstraat in Wyckerpoort krijgt een maatschappelijke invulling tot aan de sloop. Ook komt er leegstandsbeheer om vandalisme tegen te gaan.
2 oktober 2020
WP-MM-Nazareth-slooplocatie-210.jpg
Nazareth komt af
De wijkvernieuwing van Nazareth is bijna gereed. We maakten 260 gezinswoningen energiezuiniger in deze Maastrichtse wijk. Ook renoveerde Woonpunt onlangs de gezinswoningen aan de Kasteel Erensteinstraat en de appartementen aan de Kasteel Wolfraathstraat. Een blik in de (nabije) toekomst.
25 augustus 2020
corona-virus.jpg
Meet & greet bijeenkomsten in de buurt gecanceld
Vanwege het dringende advies van de overheid om bij feestjes of bijeenkomsten niet meer dan zes personen thuis te ontvangen, cancelt Woonpunt de meet & greet bijeenkomsten in de buurt.
19 augustus 2020
Laurierstraat-gerenoveerd-01.jpg
Renovatie 56 appartementen bijna klaar!
Aan de Laurierstraat in Heerlen worden 56 appartementen gerenoveerd. Ze worden energiezuiniger en toegankelijk voor senioren. De werkzaamheden zijn inmiddels bijna afgerond.
12 augustus 2020
wp-mm-nazareth-opening-bj-514.jpg
Woonpunt zoekt een lid raad van commissarissen
Wij zoeken een lid raad van commissarissen (RvC) met deskundigheid op het gebied van wonen en zorg. Een onafhankelijke, kritische en integere strategische denker, die inzicht heeft in en affiniteit met de maatschappelijke opdracht van de volkshuisvesting en die daarnaast binding heeft met Limburg.
3 augustus 2020
WP-MM-Robert-Graafland-52-meet-greet-004.jpg
Woonpunt komt naar u toe deze zomer
Wij willen onze bewoners beter leren kennen. Daarom organiseren we deze zomer meet & greets in onze buurten. Ook onze netwerkpartners, zoals handhaving, welzijnswerk, de wijkagent en de huurdersvereniging, zijn van de partij.
16 juli 2020
WP-Kantoor-2020-02-044.jpg
Welkom terug bij Woonpunt
Met ingang van 6 juli is ons kantoor weer open voor bezoekers. Voor uw veiligheid en die van onze medewerkers werken we voorlopig alleen op afspraak. Verder gelden er een aantal regels om uw bezoek zo prettig en veilig mogelijk te laten verlopen. We zetten ze voor u op een rij.
6 juli 2020
integriteit_ronduit.jpg
Woonpunt ontslaat medewerker vanwege niet-integer handelen
Woonpunt heeft een medewerker op staande voet ontslagen nadat was gebleken dat hij woningen had verhuurd aan een hennepteler en zijn netwerk. De feiten kwamen aan het licht toen Woonpunt door een extern bureau onderzoek liet doen naar de medewerker op basis van een signaal begin dit jaar. Dat…
30 juni 2020
telefoon_oplichting_breed.jpg
Opgepast: telefonische oplichting
Wordt u gebeld door 020 214 3643? Wees dan alert. Dit is mogelijk telefonische oplichting.
18 juni 2020
Blauwe_Loper_even_overlast.JPG
Renovatie Mariaberg: even overlast
In Mariaberg renoveert en verduurzaamt Woonpunt 142 gezinswoningen. Projectleider Koen Nijssen en buurtcoördinator Bas Kok vertellen wat daar allemaal bij komt kijken in het programma De Blauwe Loper op RTV Maastricht.
9 juni 2020
Marie_Therese_Dubbeldam2.jpg
Marie-Thérèse Dubbeldam neemt afscheid van Woonpunt
Marie-Thérèse Dubbeldam en de raad van commissarissen van Woonpunt hebben in goed onderling overleg besloten de samenwerking te beëindigen. Dat betekent dat Marie-Thérèse Dubbeldam vertrekt als directeur-bestuurder bij Woonpunt.
2 juni 2020
WP_Ronduit_corona-editie_Coronacrisis_HR.jpg
Mailing met foute namen
Begin mei hebben wij onze huurders een mailing gestuurd over onze service in coronatijd. Daarbij is iets mis gegaan. Op veel adresstickers stond namelijk de verkeerde naam. Onze oprechte excuses voor het ongemak.
11 mei 2020
WP_Ronduit_corona-editie_Houten_huisjes.jpg
Corona update: veilig weer aan de slag
De coronacrisis is voorlopig nog niet voorbij. Toch willen wij onze huurders weer zo goed mogelijk van dienst zijn. Maar wel op een veilige manier. Dus met respect voor de richtlijnen van het RIVM. Wat kunt u verwachten?
20 april 2020
WP-Ton-Mans-009.jpg
Ton Mans interim-bestuurder bij Woonpunt
Ton Mans is door de raad van commissarissen van Woonpunt aangesteld als interim-bestuurder. Hij krijgt de opdracht om Woonpunt tijdelijk te leiden nu Guido Kerckhoffs de organisatie verlaat. Dat geeft de raad van commissarissen de tijd om zich te buigen over de invulling van het bestuur.
6 april 2020
gesloten.jpg
Woonpunt komt winkeliers tegemoet in coronacrisis
Terwijl supermarkten recordomzetten draaien, hebben kleine winkeliers het soms heel erg lastig in deze coronacrisis. Woonpunt neemt daarom zelf contact op met tientallen ondernemers die een winkelpand van ons huren om te vragen of en hoe ze door de coronacrisis worden geraakt. Uitstel van…
27 maart 2020
hand-3666974_1920.jpg
Woonpunt helpt eenzame ouderen in coronacrisis
Bij Woonpunt belt de afdeling Klant & Leefbaarheid met oudere huurders om te vragen of ze hulp nodig hebben. ‘De gemiddelde leeftijd van onze huurders is best hoog’, zegt senior-buurtcoördinator Malika Charrak van Woonpunt. ‘Als wij dan berichten in de media lezen dat het Rode Kruis de telefoontjes…
19 maart 2020
corona-virus.jpg
Hoe gaan we om met het coronavirus?
Het coronavirus is veel in het nieuws. We kunnen ons voorstellen dat mensen zich ongerust maken. Welke maatregelen neemt Woonpunt?
16 maart 2020
WP-Guido-Kerckhoffs-109_bijgesneden.jpg
Guido Kerckhoffs neemt afscheid van Woonpunt
In goed overleg met de raad van commissarissen neemt bestuurder Guido Kerckhoffs per 1 mei afscheid van Woonpunt. Dat gebeurt vanwege fundamentele verschillen van inzicht over de aansturing van de organisatie. De raad van commissarissen stelt op korte termijn een interim-bestuurder aan en buigt zich…
16 maart 2020