Woonpunt nieuws

#
Trots op score Aedes Benchmark: twee keer A!
In de Aedes benchmark, een vergelijking tussen woningcorporaties, scoort Woonpunt dit jaar opnieuw hoog als het gaat om huurderstevreden. Onze score voor bedrijfslasten is verbeterd. Daardoor horen we hier nu ook bij de koplopers van de sector.
24 november 2022
#
Jacques Thielen nieuwe voorzitter raad van commissarissen Woonpunt
Per 1 november heeft de raad van commissarissen van Woonpunt een nieuwe voorzitter: Jacques Thielen. Daarmee volgt hij Henny Egberink op, die eerder dit jaar afscheid nam omdat hij de maximale termijn van acht jaar bereikt had. Het bestuur van Woonpunt en de overige commissarissen zijn blij met de…
2 november 2022
#
Wij zoeken: energiebespaarcoaches
De Parkstadgemeenten, Meerssen én Valkenburg, de woningcorporaties, de WoonWijzerWinkel Limburg en tal van andere maatschappelijke organisaties hebben de handen ineengeslagen om huishoudens te helpen om te besparen op hun energierekening. Daarvoor zijn we op zoek naar energiebespaarcoaches.
13 oktober 2022
#
Ista getroffen door cyberaanval
Onze leverancier Ista is getroffen door een cyberaanval. Uit voorzorg heeft Ista alle systeem uitgezet. Daardoor kunt u momenteel niet inloggen.
1 augustus 2022
#
Feestelijke oplevering 24 appartementen in Hoensbroek
Woonpunt bestuurder Wim Hazeu: “We zijn er trots op dat we met de bouw deze 24 sociale huurwoningen een bijdrage leveren aan de beschikbaarheid, betaalbaarheid en duurzaamheid in Hoensbroek.” Vrijdag 22 juli 2022 vieren Woonpunt en bouwbedrijf Van Wijnen de oplevering van het nieuwbouwcomplex…
18 juli 2022
#
Woonpunt bouwt 16 sociale huurappartementen in Margraten
Op veel plaatsen in Nederland is een tekort aan sociale huurwoningen. Woningcorporatie Woonpunt draagt graag bij aan de oplossing. Kelly Regterschot, directeur Wijkontwikkeling en Vastgoedbeheer: ‘In Eijsden-Margraten is het aanbod van sociale huurwoningen beperkt. Daarom spraken we met de gemeente…
8 juli 2022
#
Woonpunt haalt deadline rookmelderplicht
Sinds april 2021 heeft Woonpunt 30.000 rookmelders aangebracht in haar woningen. Nu het project bijna gereed is, zijn nagenoeg alle 17.000 woningen voorzien van rookmelders. Zo voldoen we aan de wettelijke verplichting. Vanaf 1 juli moet iedere woning in Nederland voorzien zijn van rookmelders.
30 juni 2022
#
Compensatie en duidelijkheid voor Kasteelkolonie
Huurders van de Kasteelkolonie hebben veel last van technische mankementen in hun woning. Daarom protesteerden ze tegen de jaarlijkse huurverhoging. Uit gesprekken met bewoners kwam naar voren dat ze duidelijkheid willen over de toekomst van de buurt. Op dinsdag 21 juni gingen we wederom in gesprek…
23 juni 2022
#
Woonpunt bouwt nieuwe, duurzame woningen in Hoensbroek
In de Hoensbroekse wijk Mariarade is Woonpunt bezig met grootschalige renovatie en verduurzaming van 68 woningen. Voor 20 woningen aan de Emmastraat 46-84 in deze wijk is dat niet haalbaar met renovatie, vanwege het grote aantal gebreken. Daarom heeft Woonpunt besloten op die plek nieuwe, duurzame…
23 juni 2022
#
Geen huurverhoging voor Versiliënbosch vanwege unieke situatie
Voor huurders in Versiliënbosch gaat de aangekondigde huurverhoging van 2,3 procent niet door. Dat heeft Woonpunt besloten omdat hier sprake is van een unieke situatie. Alle woningen hebben namelijk in meer of mindere mate last van opkomend water, hetgeen leidt tot vochtklachten. Omdat de oorzaak…
15 juni 2022
#
Dag van de Bouw in Maastrichtse wijk Nazareth
Zaterdag 18 juni 2022 is de nationale Dag van de Bouw. Die dag kunnen buurtbewoners en andere geïnteresseerden een kijkje nemen achter de bouwhekken in de Maastrichtse wijk Nazareth. Van 10:00 tot 15:00 uur is iedereen van harte welkom om de vorderingen aan de Kasteel Oostlaan te komen bekijken. Van…
14 juni 2022
#
Mogelijk langere wachttijden telefoon
Door omstandigheden zijn op dit moment onze wachttijden helaas langer dan u van ons gewend bent. Wij begrijpen dat dit vervelend is. Daarom doen wij hard ons best om dit probleem op te lossen. Onze excuses voor het ongemak.
9 juni 2022
#
14 mei: aftrap Nationaal Programma Heerlen-Noord
Op zaterdag 14 mei 2022 is de aftrap van het Nationaal Programma Heerlen-Noord. Dat zet zich in voor een betere toekomst voor de kinderen in dat stadsdeel, door de leefomgeving te verbeteren. De feestelijke aftrap is tussen 14.00 en 17.00 uur in het Corneliushuis in Heerlerheide. Op het programma…
10 mei 2022
#
Aanleg glasvezelnetwerk diverse gemeentes
Er zijn op dit moment diverse landelijke partijen die bezig zijn met het uitrollen van glasvezelnetwerken in verschillende Zuid-Limburgse gemeentes. Alle inwoners die dit willen, kunnen zich hierop laten aansluiten. Ook huurders van Woonpunt. Hiervoor hoeft u ons geen toestemming te vragen.
13 april 2022
#
Alle verhuur voortaan via Thuis in Limburg
Woonpunt verhuurt garages, parkeerplaatsen en woningen in de vrije sector voortaan via Thuis in Limburg. Voorheen vond u dit aanbod op onze eigen website. Met ingang van 1 maart 2022 is hier verandering in gekomen.
8 april 2022
#
Feestelijke oplevering “Parel van Hoensbroek”
Vorige week werd de oplevering gevierd van de 121 appartementen aan de Marktstraat in Hoensbroek. Huurders, de aannemers en Woonpunt vierden samen het resultaat.
7 april 2022
#
Samenwerking om uithuiszetting te voorkomen
De vier woningcorporaties die in Sittard-Geleen actief zijn, hebben een convenant gesloten met de gemeente. Daarin spreken ZoWonen, Wonen Limburg, Zaam Wonen, Woonpunt en de gemeente af zich gezamenlijk in te zetten om uithuiszetting als gevolg van oplopende huurachterstanden te voorkomen.
5 april 2022
#
Digitale aanvallen op verschillende woningcorporaties
Verschillende woningcorporaties zijn de afgelopen twee weken slachtoffer geworden van digitale aanvallen op hun systemen. Een erg vervelende situatie die wij graag willen voorkomen.
5 april 2022
Vacatures
Bij Woonpunt zetten we ons elke dag in voor betaalbaar en prettig wonen in Zuid-Limburg voor onze - pak ‘m beet - 17.000 bewoners. Betaalbaar en prettig wonen is een grondrecht. Maar we zijn pas echt voldaan als we het voor de volgende generatie en die daarna nog beter kunnen doen.
22 maart 2022
#
Bereikbaarheid met Carnaval
Op maandag 28 februari is ons kantoor gesloten vanwege Carnaval. Heeft u een storing die niet kan wachten? Bel dan met 088 – 050 60 70. U wordt doorgeschakeld naar onze externe storingsdienst. Vanaf dinsdag 1 maart 08.30 uur is ons kantoor ook weer geopend.
21 februari 2022
#
Vanwege de storm is ons kantoor vandaag vanaf 13.00 uur gesloten
18 februari 2022
#
Verhoging voorschot stookkosten gas
Heeft u een collectieve ketel en betaalt u de stookkosten aan Woonpunt? Met ingang van 1 maart 2022 verhogen wij het voorschot dat u betaalt voor gas. Dat doen we om te voorkomen dat u volgend jaar verrast wordt met hoge stookkosten. Huurders voor wie dit geldt, ontvangen hierover een brief.
3 februari 2022
#
Nazareth door de ogen van Truus en Lei Kusters
Ze zagen de wijk Nazareth in Maastricht door de jaren heen behoorlijk veranderen. Truus en Leo Kusters wonen er echter na ruim 60 jaar nog altijd met veel plezier.
25 januari 2022
#
De Grindel: een gedroomd bewonersoverlegcomité
De lijst van activiteiten van bewonersoverlegcomité De Grindel uit Heksenberg, Heerlen is indrukwekkend. Het bestuur bestaat uit Patricia Wennekes, Anneke van der Ven en Marjo Meijer. We gingen eens een kopje koffie drinken bij deze betrokken bewoners.
6 januari 2022
#
Telefonische bereikbaarheid tijdens de feestdagen
Op vrijdagmiddag 24 en 31 december 2021 staan wij u graag te woord tot 13:00 uur. Heeft u een storing die niet kan wachten? Bel dan met 088 – 050 60 70. U wordt dat doorgeschakeld naar onze externe storingsdienst.
23 december 2021
#
Vacature: Woonpunt zoekt een adviseur VvE-beheer
We zoeken een verbindende schakel tussen huurders, Woonpunt en VvE-beheerders. Iets voor jou? Lees dan verder.
30 november 2021
#
Gouden huurders aan Quirinaalhof
Aan de Quirinaalhof in Maastricht waren vijf gouden huurders. Ze wonen maar liefst 50 jaar in hun woning. Woonpuntbestuurder Wim Hazeu verraste ze vorige week met een bloemetje en een taartje.
25 november 2021
#
Woonbegeleiding bij renovatie
Huurders van de Marktstraat in Hoensbroek zijn blij dat hun woningen na renovatie energiezuiniger en comfortabeler worden. Tegelijkertijd zien de grotendeels oudere bewoners op tegen de overlast. Bij deze ingrijpende renovatie zet Woonpunt daarom woonbegeleiders in om bewoners te helpen en hun…
24 november 2021
#
Een dikke A voor huurderstevredenheid
Woonpunt scoort een dikke A voor huurderstevredenheid in de nieuwe Aedes Benchmark. ‘Onze eigen onderhoudsdienst krijgt met een 8,3 een welverdiende pluim. Daar zijn we hartstikke trots op!’, zegt Wim Hazeu. ‘Verder zijn onze bedrijfslasten verder gedaald, tot onder het sectorgemiddelde. Daarmee…
18 november 2021
#
Pas op voor oplichting rioleringsbedrijven
Rioolverstopping of stankoverlast? Riool Reinigings Service (RRS) is de partner van Woonpunt voor rioolklachten. Voor het maken van een afspraak kunnen huurders met een huurdersabonnement zelf contact opnemen met de RRS.
11 november 2021