Woonpunt nieuws

WP-Ton-Mans-009.jpg
Ton Mans interim-bestuurder bij Woonpunt
Ton Mans is door de raad van commissarissen van Woonpunt aangesteld als interim-bestuurder. Hij krijgt de opdracht om Woonpunt tijdelijk te leiden nu Guido Kerckhoffs de organisatie verlaat. Dat geeft de raad van commissarissen de tijd om zich te buigen over de invulling van het bestuur.
6 april 2020
gesloten.jpg
Woonpunt komt winkeliers tegemoet in coronacrisis
Terwijl supermarkten recordomzetten draaien, hebben kleine winkeliers het soms heel erg lastig in deze coronacrisis. Woonpunt neemt daarom zelf contact op met tientallen ondernemers die een winkelpand van ons huren om te vragen of en hoe ze door de coronacrisis worden geraakt. Uitstel van…
27 maart 2020
hand-3666974_1920.jpg
Woonpunt helpt eenzame ouderen in coronacrisis
Bij Woonpunt belt de afdeling Klant & Leefbaarheid met oudere huurders om te vragen of ze hulp nodig hebben. ‘De gemiddelde leeftijd van onze huurders is best hoog’, zegt senior-buurtcoördinator Malika Charrak van Woonpunt. ‘Als wij dan berichten in de media lezen dat het Rode Kruis de telefoontjes…
19 maart 2020
corona-virus.jpg
Hoe gaan we om met het coronavirus?
Het coronavirus is veel in het nieuws. We kunnen ons voorstellen dat mensen zich ongerust maken. Welke maatregelen neemt Woonpunt?
16 maart 2020
WP-Guido-Kerckhoffs-109_bijgesneden.jpg
Guido Kerckhoffs neemt afscheid van Woonpunt
In goed overleg met de raad van commissarissen neemt bestuurder Guido Kerckhoffs per 1 mei afscheid van Woonpunt. Dat gebeurt vanwege fundamentele verschillen van inzicht over de aansturing van de organisatie. De raad van commissarissen stelt op korte termijn een interim-bestuurder aan en buigt zich…
16 maart 2020
carnaval-istock.jpg
Woonpunt met carnaval gesloten
Met carnaval is ons kantoor gesloten.
20 februari 2020
Kippenren_Mariaberg.JPG
Zelfgemaakt kippenhok als ontmoetingsplek
Op een leeg liggend veldje van Woonpunt bouwen bewoners en studenten van de Maastrichtse wijk Mariaberg een grote kippenren voor de buurt. De bedoeling is dat dit straks een centrale ontmoetingsplek wordt.
19 februari 2020
e-mail_groene_achtergrond_Ronduit.png
Digitalisering van de post
Voor de verzending van post werken we sinds dit jaar samen met het bedrijf Postex. Dat doen we om de service naar onze klanten te verbeteren, milieubewuster te werken en tegelijkertijd kosten te besparen. Deze week ontvangen onze huurders een aankondiging hiervan.
11 februari 2020
WP-Ondertekening-Convenant-Molukse-Wijk003.jpg
Woonpunt en bewoners ondertekenen afspraken over toekomst Molukse wijk
Vandaag ondertekenden Woonpunt en de Vertegenwoordigers Molukse Gemeenschap Maastricht (VMGM) een convenant waarmee de toekomst van de Molukse wijk wordt gewaarborgd. In het convenant staan afspraken over woningtoewijzing aan mensen uit de Molukse gemeenschap.
1 februari 2020
QwestieLogo.jpg
Leden onafhankelijke klachtencommissie gezocht
Woningcorporaties Maasvallei, Servatius en Woonpunt werken met Qwestie, een onafhankelijke klachtencommissie. Hiervoor zijn wij op zoek naar twee nieuwe leden.
16 januari 2020
WP-Leidenlaan-Interieur-120.jpg
Verruimde openingstijden
Vanaf 2 januari 2020 verruimen we de openingstijden. We zijn dan van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur geopend.
2 januari 2020
Wij werken aan een betere klantbeleving
Op woensdag 23 oktober vanaf 12.30 uur werken wij niet vanuit ons kantoor aan de Leidenlaan 18-20 in Maastricht. Die middag gaan alle Woonpuntmedewerkers op bezoek bij bewoners in een aantal van onze wijken.
22 oktober 2019
iStock-1130196280-breed.jpg
Woonpunt verliest 8,2 miljoen euro
Vandaag verloor Woonpunt in één klap 8,2 miljoen euro! Het geld werd door huurders opgebracht, maar ze zien daar niets meer voor terug. De komende tien jaar hebben we nog meer verliezen ingecalculeerd: ruim honderd miljoen euro.
26 september 2019
WP-MM-verhuur-Terra-Cottaplein-105.jpg
Woonpunt investeert in Pottenberg
In 2021 sloopt Woonpunt 52 verouderde flatwoningen en 14 winkelpanden in het Poortgebouw in Pottenberg. In 2023 gevolgd door nog eens 44 woningen in de Mammoetflat. Op de plek van het Poortgebouw bouwt Woonpunt circa 50 duurzame en levensloopbestendige seniorenwoningen terug in het sociale…
11 juli 2019
gasmeter.jpg
Wijziging Warmtewet
Sinds 1 januari 2014 moesten woningcorporaties voldoen aan de Warmtewet. Dat bleek in de praktijk echter geen succes. Na evaluatie heeft de overheid daarom besloten om de Warmtewet per 1 juli aan te passen. Wat betekent dit voor onze huurders?
11 juli 2019
WP-MM-Stadsgoud-Pottenberg-201905-102.jpg
Jaarverslag 2018 online
2018 was de echte start van een nieuw Woonpunt. Er werd een nieuw MT geformeerd en er vond een bestuurswissel plaats. Ook presenteerden wij onze strategie voor de periode 2018 - 2022. Bent u nieuwsgierig naar wat we precies gedaan hebben? Lees het jaarverslag.
1 juli 2019
6_Molukse_wijk.jpg
Woonpunt en wijkbewoners maken afspraken over toekomst Molukse wijk
Maandagavond presenteerden Woonpunt en de Vertegenwoordigers Molukse Gemeenschap Maastricht (VMGM) de afspraken over het toewijzen van woningen die ze maakten aan de buurt. VMGM is een groep jongere Molukse wijkbewoners die zich heeft verenigd. Zij hebben de afgelopen weken handtekeningen opgehaald…
27 mei 2019
Woonpunt vervangt cv-ketels van AGPO Ferroli
Onlangs besteedde diverse media aandacht aan cv-ketels van het merk AGPO Ferroli. Woonpunt vervangt cv-ketels van AGPO Ferroli.
5 april 2019
Foto_Qwestie2.png
Klachten? Een Qwestie van samen oplossen
Qwestie is de naam van de nieuwe gezamenlijke en onafhankelijke klachtencommissie van de woningcorporaties Maasvallei, Servatius en Woonpunt.
18 maart 2019
wp-ps-bewoners-hoensbroek-030.jpg
Toezichthouder tevreden over verbetering Woonpunt
Vorig jaar augustus sprak de Aw al haar vertrouwen uit in het nieuwe Woonpunt. Dit jaar ziet de toezichthouder ‘de grote voortgang’ die is gemaakt.
26 februari 2019
duurzaam_picto_ronduit.jpg
Woonpunt ondersteunt klimaatactie corporaties
Duurzaam en betaalbaar wonen, dat is wat woningcorporaties en Urgenda vandaag tijdens een persconferentie in Den Haag bepleitten. Zij willen 100.000 huurwoningen verduurzamen en huurders direct helpen aan een lagere energierekening. Woonpunt doet ook mee.
15 februari 2019
WP-PS-Hoensbroek-Horstplein-tijdelijke-verhuur-101.jpg
Herontwikkeling Slakhorst in oorspronkelijke bouwstijl
Woonpunt investeert in herontwikkeling van de wijk Slakhorst. Vanaf 2021 worden 168 woningen afgebroken en opnieuw opgebouwd in oorspronkelijke bouwstijl.
12 februari 2019
1303_tunnelkunst_Malpertuis.jpg
Nieuwbouw op plek oude winkelcentrum Malpertuis
Woonpunt sloopt 51 verouderde flatwoningen en 17 winkelpanden in het centrum van Malpertuis. Op deze plek bouwt Woonpunt nieuwbouwwoningen terug.
30 januari 2019
Foto_klachtencommissie.jpg
Leden voor nieuwe klachtencommissie gezocht
Woningcorporaties Maasvallei, Servatius en Woonpunt vinden klachten van huurders belangrijk.
22 oktober 2018
Woonpunt vraagt uw mening
Woonpunt werkt hard aan een betere organisatie. Een betere dienstverlening en betere communicatie met huurders. We willen graag weten wat u van ons vindt.
25 september 2018