Woonpunt nieuws

WP-MM-Bewonerskrachten-PB-MB-028.jpg
Officiële start eerste Bewonerskrachten van Woonpunt
Twee teams van Bewonerskrachten zijn nu klaar voor de praktijk. Vanaf 14 juni gaan ze aan de slag in de Maastrichtse wijken Malberg en Pottenberg. Donderdag 10 juni reikten bestuurder Wim Hazeu en manager Klant & Leefbaarheid Ruud van den Heuvel van Woonpunt certificaten uit aan de eerste…
14 juni 2021
Girl_power_in_de_wijk.png
Kippen scharrelen rond in het hart van Mariaberg
In het hart van de Maastrichtse wijk Mariaberg scharrelen sinds een paar maanden kippen rond. Match studenten verzorgen ze samen met kinderen en volwassenen uit de buurt. Blauwe Loper TV maakte er een reportage over.
14 juni 2021
WP-PS-HB-Marktstraat-start-renovatie-025_resize.jpg
Hoensbroeks seniorencomplex krijgt energielabel A+
Op 10 juni 2021 gaven Woonpunt, Janssen de Jong OnderhoudPlus en huurders het feestelijke startschot voor de vernieuwbouw van 121 seniorenappartementen aan de Marktstraat in Hoensbroek. Daarmee krijgt het complex een tweede leven.
11 juni 2021
Jaarverslag2021.png
Jaarverslag 2020 online
Ons coronajaar 2020: evenveel reparaties als in 2019. Even veel verhuringen. En ook: minder huisuitzettingen. Minder huurachterstand. Minder huurderving.
8 juni 2021
WP-PS-HB-Cees-vdn-Brink-004.jpg
Dankzij een steuntje in de rug weer zin in het leven
Dat het leven niet altijd over rozen gaat, weet Cees van den Brink maar al te goed. Vorig jaar zat het even allemaal niet mee, maar nu is hij weer boven Jan. Dankzij het steuntje in de rug van Woonpunt, maar vooral dankzij hemzelf.
28 mei 2021
WP-WonenPlus-Oude-Heerlerweg12-004.jpg
‘De begeleiding is altijd dichtbij’
Aan de Oude Heerlenerweg in Sittard verbouwde Woonpunt 19 kamers tot 12 zelfstandige studio's en 3 appartementen. Zo maakte Woonpunt ze geschikt voor stichting WonenPlus. Dat is een zorgorganisatie die mensen met een beperking ondersteunt op het gebied van wonen en werken. De werkzaamheden zijn in…
28 mei 2021
Meisje_met_geld_in_portemonnee.jpg
VoorzieningenWijzer van start
Maar liefst zeven gemeenten en negen woningcorporaties gaan in Parkstad van start met De VoorzieningenWijzer. Zij hebben in totaal dertig medewerkers en vrijwilligers opgeleid om mensen te helpen met De VoorzieningenWijzer. Daarmee kan een gezin gemiddeld een paar honderd euro per jaar besparen.
12 mei 2021
WP-Cheyenne-005.jpg
“Ik wil het buurtgevoel weer terugbrengen in Caberg”
Ze groeide op in Caberg, Maastricht en speelde er als kind altijd graag in het speeltuintje. Cheyenne Welzen (22) verhuisde eind 2020 naar een van de gerenoveerde woningen in haar geliefde wijk. “Uiteindelijk ging het sneller dan gedacht. We zijn al helemaal gesetteld.” Nu hoopt ze de gezelligheid…
11 mei 2021
Onze_buurt.png
Prijzenactie Onze Buurt 2021 van start
Onze Buurt is een prijzenactie van de woningbouwcorporaties van Limburg (gesteund door Oranje Fonds en Provincie Limburg) om goede buurtprojecten van de grond te krijgen. Onze Buurt helpt door materiaal, professionele ondersteuning of huur te betalen.
6 mei 2021
WP-Havezate-Marco-Piette-Nan-Hutjens-010.jpg
Chocoladeverrassing in coronatijd
Hij woont al 30 jaar in de Havezathe (Maastricht), zij zo’n 3½ jaar. Hij komt uit Nazareth, zij uit Sint Maartenspoort. Maar Marco Piëtte en Nan Hutjens zitten samen in de Bewoners Overleg Commissie (BOC) en dat is reuzegezellig. Speciaal voor hun medebewoners regelden ze tijdens corona een…
22 april 2021
WP-Rookmelders-Wim-Hazeu-007.jpg
Wim Hazeu plaatst eerste van 30.000 rookmelders
Woensdag 21 april plaatste Wim Hazeu, bestuurder van Woonpunt, de eerste rookmelder van 30.000 stuks die Woonpunt aanbrengt in haar woningen. Als het project in juli 2022 klaar is, zijn alle 16.000 woningen voorzien van rookmelders.
21 april 2021
Artist_impression_appartementencomplex_Aldenhofpark_Hoensbroek.png
Woonpunt bouwt 24 duurzame en levensloopbestendige appartementen in Hoensbroek
Op 12 april 2021 start Woonpunt met de bouw van 24 duurzame en levensloopbestendige appartementen aan het Aldenhofpark in Hoensbroek. Alle appartementen in dit nieuwbouwcomplex ‘Achter den ouden Hof’ vallen in de sociale huur. Naar verwachting is de oplevering in het voorjaar van 2022.
9 april 2021
SMS_oplichting.jpg
Let op: valse e-mails en sms-berichten
Staat u ingeschreven bij ThuisinLimburg.nl? Let op! Er zijn valse e-mails en sms-berichten over de verlenging van uw inschrijving in omloop. Klik nooit op een link om te betalen. Uw inschrijving bij ThuisinLimburg.nl is gratis.
29 maart 2021
Combibeeld.jpg
Een nieuwe kans voor mijnwerkerskolonie Slakhorst
Woonpunt organiseerde een ontwerpwedstrijd om recht te doen aan de historische waarde van mijnwerkerskolonie Slakhorst. Tijdens een livestream presenteerden twee bouw- en ontwerpteams hun visie. Kijk hem hier terug.
22 maart 2021
WP-P-Wim-Hazeu-013b.jpg
Wim Hazeu nieuwe bestuurder Woonpunt
Op 1 april verwelkomt Woonpunt Wim Hazeu als nieuwe bestuurder. Met zijn komst kiest Woonpunt voor een ervaren corporatiebestuurder die goed bekend is met de volkshuisvestelijke opgave in Zuid-Limburg.
16 februari 2021
WP-Kantoor-2020-02-037_1.jpg
Woonpunt zoekt...
Woonpunt zoekt een allround medewerker financiële administratie en een consulent maatwerk financieel. Iets voor jou?
12 februari 2021
WP-Mevr-Rammers-Quirinaalhof-012.jpg
Geen carnaval, wel bonte vrolijkheid aan de Quirinaalhof
Dit jaar geen optreden met de Zaate Harmonie Um Te Jenke, geen optocht en geen carnavalsbal in het appartementencomplex aan de Quirinaalhof, Maastricht. Maar bewoonster Martha Rammers heeft wel gezorgd voor een eigen ‘Boonte Störm’ beneden in de hal.
11 februari 2021
Vrouw_met_verhuisdozen.jpg
Bent u nog op zoek?
Alle woningzoekers die op onze website een zoekprofiel hebben aangemaakt, ontvangen op 10 februari een e-mail van ons. Daarin vragen we ze om voor 1 maart in te loggen in hun account. We willen namelijk graag weten of zij inderdaad nog op zoek zijn.
10 februari 2021
telefoon_oplichting_breed.jpg
Woonpunt schaalt wachtdienst op vanwege dreiging rellen
Woonpunt verhuurt woningen in de binnenstad. Wij kunnen ons voorstellen dat deze bewoners zich zorgen maken over mogelijke rellen. Wat doet Woonpunt?
26 januari 2021
iStock-1195432403.jpg
Wet eenmalige huurverlaging 2021
Woont u in een sociale huurwoning, maar betaalt u veel huur ten opzichte van uw inkomen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een eenmalige huurverlaging. Het mooie is dat u hier niets voor hoeft te doen.
21 januari 2021
wp-ps-ce-slak-horst-108.jpg
Ontwerpwedstrijd voor Slakhorst
Om recht te doen aan de historische waarde van de mijnwerkerskolonie Slakhorst, vragen Woonpunt en Gemeente Heerlen aan twee architecten om hun visie voor de wijk uit te werken. Begin maart wordt een keuze gemaakt tussen de twee bureaus.
22 december 2020
WP-PS-Bert-Boon-Marktstraat-006.jpg
Kerstsfeer aan de Markstraat
De flats aan de Markstraat in Hoensbroek zijn weer vrolijk versierd met houten kerstboompjes en andere wintertaferelen. Allemaal dankzij de ijver van bewoners zoals Bert Boon en Wim Biermans.
17 december 2020
WP_Ronduit_corona-editie_Houten_huisjes.jpg
Corona update: veilig doorwerken
Maandag 14 december sprak minister-president Rutte het land toe over de coronacrisis. Nederland gaat opnieuw in lockdown. Wat betekent dat voor de dienstverlening van Woonpunt?
15 december 2020
Kind_met_verrekijker_in_het_gras.jpg
Woonpunt zoekt een bestuurder
Woonpunt zoekt een ervaren bestuurder met hart voor de volkshuisvesting en met een inspirerende en coachende leiderschapsstijl.
23 oktober 2020
thumbs_imago.jpg
Woonpunt vraagt uw mening
Woonpunt werkt hard aan een betere organisatie. Een betere dienstverlening en betere communicatie met huurders. We willen graag weten wat u van ons vindt.
19 oktober 2020