WP-HB-Achter-den-ouden-Hof-017.jpg

Feestelijke oplevering 24 appartementen in Hoensbroek

Woonpunt bestuurder Wim Hazeu: “We zijn er trots op dat we met de bouw deze 24 sociale huurwoningen een bijdrage leveren aan de beschikbaarheid, betaalbaarheid en duurzaamheid in Hoensbroek.” Vrijdag 22 juli 2022 vieren Woonpunt en bouwbedrijf Van Wijnen de oplevering van het nieuwbouwcomplex ‘Achter den ouden Hof’ aan het Aldenhofpark in Hoensbroek.

Alle 24 duurzame en levensloopbestendige appartementen van nieuwbouwcomplex ‘Achter den ouden Hof’ vallen in de sociale huur. De woningen hebben een energielabel A+++, zonnepanelen, een warmtepomp en er is geen gasaansluiting aanwezig. Koken gebeurt dus elektrisch en de woning wordt verwarmd door middel van vloerverwarming en elektrische radiatoren. Bovendien zijn de woningen levensloopbestendig, dat wil zeggen dat ze rollator- en rolstoeltoegankelijk zijn.

 

12 huurders uit Slakhorst

Bij de toewijzing kregen woningzoekenden van 55 jaar of ouder voorrang. De eerste keus was voor Woonpunthuurders die moesten verhuizen vanwege de herontwikkeling van de Hoensbroekse wijk Slakhorst. 12 huurders maakten gebruik van dit aanbod.

Geplaatst op: 18-07-2022