Ons kantoor is op vrijdag geopend van 8.30 tot 13.00 uur. Telefonisch blijven wij, zoals u gewend bent, bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. 

WP-WonenPlus-Oude-Heerlerweg12-004.jpg

Woonpunt maakt studio's voor zorgorganisatie WonenPlus

‘De begeleiding is altijd dichtbij’

Aan de Oude Heerlenerweg in Sittard verbouwde Woonpunt 19 kamers tot 12 zelfstandige studio's en 3 appartementen. Zo maakte Woonpunt ze geschikt voor stichting WonenPlus. Dat is een zorgorganisatie die mensen met een beperking ondersteunt op het gebied van wonen en werken. De werkzaamheden zijn in mei afgerond. De eerste bewoners zijn inmiddels verhuisd naar hun nieuwe thuis. Ondertussen legt WonenPlus de laatste hand aan de inrichting.

Facilitair coördinator Ans Kremers van WonenPlus waardeert de samenwerking met Woonpunt. ‘Woonpunt is zeer meedenkend in alles wat er moet gebeuren. Ik ben blij met de betrokkenheid bij WonenPlus.’ Dat heeft tot resultaat dat de eerste bewoners direct al prettig wonen. Bewoner Marck: ‘Ik ben heel blij met mijn nieuwe woning. Ik heb nu een eigen douche en dat vind ik heel fijn. De keuken is ook heel mooi en de begeleiding is altijd dichtbij.’

 

Inclusieve maatschappij

Woonpunt bestuurder Wim Hazeu: ‘Woonpunt gelooft in een inclusieve maatschappij waar plek is voor iedereen. Met haar kleinschalige, persoonlijke aanpak slaagt WonenPlus erin mensen met een beperking volwaardig burgerschap te bieden. We zijn er trots op dat we hieraan kunnen bijdragen.’

 

Klaar voor de toekomst

In december 2020 is Woonpunt gestart met de werkzaamheden. Iedere studio heeft een eigen badkamer met toilet en een keukentje gekregen. Eén van de appartementen is geschikt gemaakt voor de begeleiders en voor gebruik als gemeenschappelijke ruimte. Naast het aanpassen van de indeling is het gebouw klaar gemaakt voor de toekomst. Het schilderwerk, de gevels en de bestrating zijn aangepakt. Door onder meer het plaatsen van zonnepanelen en ventilatie met warmteterugwinning hebben de appartementen nu energielabel A.

Geplaatst op: 28-05-2021