Ons kantoor is op vrijdag geopend van 8.30 tot 13.00 uur. Telefonisch blijven wij, zoals u gewend bent, bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. 

Datalek-iStock-1164955384.jpg

Digitale aanvallen op verschillende woningcorporaties

Verschillende woningcorporaties zijn de afgelopen twee weken slachtoffer geworden van digitale aanvallen op hun systemen. Het e-mailverkeer ligt plat, veel telefoonnummers werken niet meer en er zijn mogelijk gegevens gelekt. Een erg vervelende situatie die wij graag willen voorkomen. Hier leest u wat Woonpunt daarom doet en hoe u kunt helpen.

We hebben de digitale beveiliging opgeschroefd. We houden onze systemen extra goed in de gaten en hebben nauw contact met onze softwareleveranciers. Als het nodig is nemen wij aanvullende maatregelen om de veiligheid van de gegevens van onze huurders en woningzoekenden te waarborgen. Al onze medewerkers zijn extra alert op vreemde mails, sms-berichten en telefoontjes.

 

Pas op voor valse e-mails, sms-berichten en/of valse telefoongesprekken

Voor de zekerheid vragen we u ook om goed op te letten. Een paar tips:

  • Open geen e-mails van onbekende afzenders, gooi deze ongeopend weg.
  • Klik nooit zomaar op een linkje, zeker niet als u de afzender niet kent. 
  • Pas goed op met bankgegevens in berichten! Geef geen rekeningnummers of pincodes.

 

In de infographic hieronder leest u nog meer tips. Voor antwoord op vragen en hulp bij problemen raden we u aan om te kijken op de website: veiliginternetten.nl

Geplaatst op: 05-04-2022