Ons kantoor is op vrijdag geopend van 8.30 tot 13.00 uur. Telefonisch blijven wij, zoals u gewend bent, bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. 

wp-erfgoed-versilienbosch-017.jpg

Geen huurverhoging voor Versiliënbosch vanwege unieke situatie

Voor huurders in Versiliënbosch gaat de aangekondigde huurverhoging van 2,3 procent niet door. Dat heeft Woonpunt besloten omdat hier sprake is van een unieke situatie. Alle woningen hebben namelijk in meer of mindere mate last van opkomend water, hetgeen leidt tot vochtklachten. Omdat de oorzaak daarvan nog niet bekend is, is een snelle oplossing niet voorhanden.

 

In een groot aantal woningen in Versiliënbosch komen vocht en water omhoog. Diverse bureaus hebben uitvoerig onderzoek gedaan naar de oorzaak, maar die blijkt moeilijk te achterhalen. In het verleden heeft Woonpunt regelmatig maatregelen getroffen om de vochtproblemen op te lossen, maar deze zijn niet afdoende.

 

Unieke situatie
In Versiliënbosch is sprake van een unieke situatie. In andere wijken met woningen die wachten op renovatie en verduurzaming voeren we de reguliere huurverhoging wel door. De inkomsten uit deze inflatiecorrectie zijn nodig om de komende jaren onze woningen gefaseerd te renoveren en verduurzamen. Waar mogelijk krijgen gezinswoningen met een energielabel E, F of G versneld spouwmuurisolatie om de gevolgen van de stijgende gasprijzen zoveel mogelijk te beperken

 

Plan voor wijkvernieuwing
Woonpunt werkt aan een plan voor de aanpak van de hele buurt Versiliënbosch. Dat doen we samen met bewoners en andere partijen die bezig zijn met de stedelijke vernieuwing van Heerlen-Noord. We brengen de situatie vanuit verschillende invalshoeken in kaart om ook de sociale achterstanden weg te werken. Op die manier kunnen we met de beste oplossing komen voor vernieuwing van de wijk.

Geplaatst op: 15-06-2022