Ons kantoor is op vrijdag geopend van 8.30 tot 13.00 uur. Telefonisch blijven wij, zoals u gewend bent, bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. 

Girl power in de wijk.png

Kippen scharrelen rond in het hart van Mariaberg

In het hart van de Maastrichtse wijk Mariaberg scharrelen sinds een paar maanden kippen rond. Match studenten verzorgen ze samen met kinderen en volwassenen uit de buurt. Blauwe Loper TV maakte er een reportage over.

Op een leeg liggend veldje van Woonpunt bouwden bewoners en Match studenten een grote kippenren voor de buurt. Zo is een centrale ontmoetingsplek gecreëerd. Buurtbewoners en kinderen komen vaak kijken bij de kippen.

Samen onderhouden de studenten en buurtbewoners de kippen, ze maken het hok schoon en rapen de eieren. Bewoners kunnen langskomen om gratis eieren op te halen. Soms worden eieren gebruikt om bijvoorbeeld een cake te maken. Die wordt dan in de buurt uitgedeeld.

Het idee komt van drie studenten die een woning van Woonpunt huren in het kader van Match Maastricht. In ruil voor een lage huur leveren zij een bijdrage aan de sociale samenhang in de buurt.

Geplaatst op: 14-06-2021