Ons kantoor is op vrijdag geopend van 8.30 tot 13.00 uur. Telefonisch blijven wij, zoals u gewend bent, bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. 

IMG_3925.jpg

Laptops voor wijkinitiatieven

Laptops die we niet meer gebruiken, gooien we niet weg. Ze krijgen een tweede leven. We doneren de laptops aan diverse initiatieven in de wijk. Afgelopen vrijdag brachten onze collega's de eerste exemplaren naar de Buurtbrök in Malpertuis, een bewonersinitiatief in Boschpoort en buurtcentrum de Wiemerink.

Voordat we de laptops doneren worden ze volledig gereviseerd. Dat betekent dat ze van binnen en buiten worden gecontroleerd, gerenoveerd en schoongemaakt. Alle bestanden worden verwijderd en ze worden voorzien van nieuwe software. De laptops zijn als het ware weer 'als nieuw'.

 

Vijftig laptops

In totaal kunnen we er zo’n vijftig weggeven. Ze worden voor diverse doeleinden gebruikt. Bij de Buurtbrök voor computerles én voor bezoekers om informatie op te zoeken of eventueel met hulp van vrijwilligers/hulpverleners. Door bewonersinitiatief Boschpoort worden ze gebruikt tijdens het spreekuur. Het Sociaal Team gebruikt de laptops tijdens de inloop van het Sociaal Team. Hiermee maken ze mensen wegwijs maken in digi-land. Bijvoorbeeld samen controleren of én hoe ze staan ingeschreven bij Thuis in Limburg.
 

Bestemming voor overige laptops

Een aantal exemplaren wachten nog op een goede bestemming. Heeft u hier een idee voor? Neem dan contact met ons op. 

Geplaatst op: 21-12-2022