Ons kantoor is op vrijdag geopend van 8.30 tot 13.00 uur. Telefonisch blijven wij, zoals u gewend bent, bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. 

SMS oplichting.jpg

Let op: nep e-mails en sms-berichten

Staat u ingeschreven bij ThuisinLimburg.nl? Let op! Er worden sinds kort e-mail en sms-berichten verzonden door een onbekende partij waarin u ten onrechte wordt gevraagd om uw inschrijving bij ThuisinLimburg.nl te verlengen en hiervoor geld te betalen.

Volgens de valse berichten kunt u de betaling doen door op de link in de tekst te klikken. Klik nooit op deze link. Uw inschrijving bij ThuisinLimburg.nl is gratis. Wij adviseren u dringend de afzender van het bericht te blokkeren en/of op de zwarte lijst te zetten!

Smishing

ThuisinLimburg.nl stuurt geen sms berichten! De onbekende partij die u de sms heeft gestuurd is via de link erop uit om toegang te krijgen tot uw bankrekening. Dit heet smishing (een samenvoeging van sms en phishing). Phishing is een vorm van digitale oplichting. Phishing gebeurt via e-mail, WhatsApp en sms. Slachtoffers worden bijvoorbeeld naar een valse website gelokt waar ze vervolgens hun bank- of andere inloggegevens prijsgeven.

 

E-mail

Er blijkt ook een e-mail rond te gaan met daarin hetzelfde verzoek als de sms om de verlengingskosten te betalen. De mail begint zonder de juiste aanhef, zonder vermelding van de regio en een onjuist factuurnummer. Tevens wordt er verwezen naar Woningnet en niet naar de website van Thuis in Limburg. Verlengingsverzoeken van Thuis in Limburg zijn in ieder geval te herkennen aan een logo van Thuis in Limburg. De verlenging bij Thuis in Limburg verloopt alleen door in te loggen op de officiële website van Thuis in Limburg. Ook wordt voor de verlenging bij Thuis in Limburg geen kosten in rekening gebracht.

 

Heeft u toch op de link geklikt?

Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank en doe aangifte bij de politie.

Geplaatst op: 29-03-2021