Marie Thérèse Dubbeldam2.jpg

Marie-Thérèse Dubbeldam per 1 november in de raad van bestuur

Woonpunt klaar voor de toekomst

Met de komst van Marie-Thérèse Dubbeldam is de nieuwe raad van bestuur compleet. Samen met Guido Kerckhoffs gaat zij de komende jaren leiding geven aan Woonpunt.

Met Marie-Thérèse Dubbeldam en Guido Kerckhoffs heeft Woonpunt een tweehoofdig, collegiaal bestuur. Beiden zijn bestuurders met focus op verandering en verbetering. Guido Kerckhoffs kwam eind 2016 bij Woonpunt werken nadat de corporatie financieel in zwaar weer terecht was gekomen. Hij zette een verandertraject in en wist het tij te keren binnen Woonpunt, zowel financieel als organisatorisch. Zo stelde hij een compleet nieuw managementteam samen, werkt hij aan de integriteit en maakt hij de organisatie slagvaardiger.

 

Veel ambitie

‘Met de nieuwe strategie en het verandertraject hebben we veel ambitie uitgesproken’, zegt Henny Egberink, voorzitter van de raad van commissarissen. ‘We hebben veel bereikt, maar er is nog veel werk aan de winkel. Niet alleen om te zorgen dat Woonpunt een topcorporatie wordt, maar vooral ook buiten in de wijken. We gaan buurten opknappen en woningen renoveren en we willen dat samen met huurders en maatschappelijke partners doen. Daarom hebben we de komende jaren voldoende gewicht nodig aan de top.’

 

Mooie uitdaging

Marie-Thérèse Dubbeldam heeft de afgelopen vijf jaar bij woningcorporatie Laurentius in Breda een soortgelijke verandering tot stand gebracht. Zij maakte de corporatie financieel gezond, zette de huurder weer centraal, bouwde de contacten met maatschappelijke partners op en verbeterde de organisatiekwaliteit. Ze kijkt tevreden terug op die periode en heeft zin in haar nieuwe opdracht: ‘Dit is een mooie uitdaging in een nieuwe omgeving bij een corporatie die ook volop in beweging is’, aldus Dubbeldam. Met Marie-Thérèse Dubbeldam en Guido Kerckhoffs is Woonpunt klaar voor toekomst.