Ons kantoor is op vrijdag geopend van 8.30 tot 13.00 uur. Telefonisch blijven wij, zoals u gewend bent, bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. 

WP-Caberg-boom-20221216-015.jpg

Officiële start verduurzaming Caberg met planten boom

Vrijdag 16 december was de feestelijke start van de renovatie en verduurzaming van 105 woningen in de Maastrichtse wijk Caberg. Wim Hazeu, bestuurder van Woonpunt, en Patrick Ubags, directeur van Van Wijnen, gaven het startschot met het planten van een boom. Deze boom staat symbool voor 1190 bomen die in totaal in het kader van dit project worden geplant.

Patrick Ubags: ‘Voor ieder geproduceerd buitenkozijn laten we een boom planten door Staatsbosbeheer. De nieuwe kozijnen zijn uiteraard gemaakt van duurzaam geproduceerd hout. Toch willen we het hout voor de kozijnen op deze manier compenseren. Met het planten van de bomen leveren we een extra bijdrage aan CO2-reductie.’

 

Cheque voor Staatsbosbeheer

Namens kozijnenleverancier Helwig, aannemer Van Wijnen en woningcorporatie Woonpunt is een cheque overhandigd aan Staatsbosbeheer. Tussen nu en 2030 plant Staatsbosbeheer in Nederland in totaal 5.000 hectare nieuw bos. De 1190 bomen van dit project zijn daar een onderdeel van. Nieuw bos is niet alleen belangrijk voor het opslaan van CO2, maar ook voor de biodiversiteit, ruimte om te recreëren en het gebruik van duurzaam hout in de bouw.

 

Flink energiezuiniger

Woonpunt maakt 105 woningen aan de Henri Jonaslaan, Gilles Doyenstraat en Robert Graaflandlaan klaar voor de toekomst. Ze worden flink energiezuiniger. Ze gaan van energielabel D en E naar label A. Wim Hazeu: ‘Dat past binnen de ambitie van Woonpunt om de verduurzaming van onze woningen te versnellen. Woonpunt pakt de komende zes jaar in totaal 3.200 woningen aan die nu nog een E-, F- of G-label hebben. Zo zorgen we ervoor dat in 2028 alle woningen gemiddeld label B hebben.’

 

Behoud identiteit

Aannemer Van Wijnen voert de werkzaamheden samen met onderaannemers uit. Alle woningen krijgen nieuwe kozijnen met HR++ glas en dak-­, gevel-­ en glasisolatie. Ook komt er een ventilatiesysteem om te zorgen voor een gezond binnenklimaat. Verouderde keukens, badkamers en toiletten worden vervangen. Bij een aantal woningen wordt de indeling van de bovenverdieping gewijzigd. De woningen krijgen een nieuwe voordeur en de gevels worden opgefrist. Dit alles met behoud van de identiteit van deze na-oorlogse parochiewijk.

 

Betrokkenheid bewoners

Na een intensieve voorbereidingstijd zijn we van start sinds oktober. Wim Hazeu: ‘Er was grote betrokkenheid vanuit de buurt. We hechten waarde aan hun inbreng bij de voorbereiding en het opstellen van de renovatieplannen. Samen hebben we ervoor gezorgd dat wij de woningen nu kunnen aanpakken zoals dat voor alle partijen het beste is.’ Als alles volgens planning verloopt is eind 2023 de laatste woning klaar.

 

Geplaatst op: 16-12-2022