Breitnerstraat modlar.jpg

Opening energieneutrale woning

Op 23 juli werd het tweede ‘Modlar’ huis aan de Breitnerstraat in Heerlen feestelijk geopend door wethouder Peter van Zuthpen.

Binnen een week energieneutraal

Woonpunt heeft twee woningen aan de Breitnerstraat in Heerlen voor drie jaar ter beschikking gesteld aan het Modlar project. De woningen worden volledig gerenoveerd, zodat ze energieneutraal zijn. Per woning duurde de verbouwing slechts een week. Dat is mogelijk doordat er gewerkt wordt met hightech modulaire units die kant en klaar geleverd worden, inclusief de installatie en afwerking.

Innovatieve oplossingen

Het dak bevat volledig geïntegreerde zonnepanelen. Heel innovatief is de donkere kopgevel. Het zonlicht dat deze wand aantrekt, wordt gebruikt voor het verwarmen van water. Daarnaast beschikt de woning over een warmtepomp, die gebruik maakt van aardwarmte.

Leerpunten meegenomen
Vorig jaar werd de eerste woning opgeleverd. De leerpunten van die verbouwing zijn meegenomen in de renovatie van de tweede woning. Zo zijn de thermostaat en het systeem voor luchtbehandeling gebruiksvriendelijker gemaakt. Op aanraden van Woonpunt is er ook op gelet dat de woningen er netjes uitzien en in het straatbeeld blijven passen. De woningen worden nog een jaar bewoond door medewerkers van het project om de onderzoeksresultaten vast te leggen. Daarna gaan ze gewoon weer de verhuur in.