Ons kantoor is op vrijdag geopend van 8.30 tot 13.00 uur. Telefonisch blijven wij, zoals u gewend bent, bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. 

Opruimactie Pottenberg1 thumb.jpg

Opschonen achterpaden Pottenberg

De achterpaden liggen er weer netjes bij! Bewonerskrachten en andere bewoners in de Maastrichtse wijk Pottenberg helpen de buurt schoon en veilig te houden. Ze gaan vanaf nu om de week op een andere plek in de buurt de achterpaden en brandgangen opschonen. Om dit mooie initiatief te ondersteunen, levert Woonpunt het gereedschap.

Sinds een paar maanden zijn Bewonerskrachten actief in Pottenberg. Zij spreken regelmatig bewoners uit de wijk. Uit die gesprekken bleek dat veel mensen zich storen aan de overhangende takken en het onkruid in de brandgangen en achterpaden. Voor het schoon en begaanbaar houden hiervan zijn bewoners zelf verantwoordelijk. Ze moeten dus zelf het onkruid en zwerfvuil weghalen. Om uiteenlopende redenen gebeurt dat niet overal. Daarom ging afgelopen zaterdag voor het eerst een aantal bewoners en Bewonerskrachten aan de slag om dit samen aan te pakken.

 

Wat zijn Bewonerskrachten?

Sinds juni zijn de eerste Bewonerskrachten van Woonpunt aan de slag in de Maastrichtse buurten Pottenberg en Malberg. Dat zijn bewoners die vrijwillig een oogje in het zeil houden wat betreft de leefbaarheid in de buurt en het goede voorbeeld geven. Ze zijn actief betrokken bij het schoon en veilig houden van hun woonomgeving. De bedoeling is om de inzet van Bewonerskrachten uit te breiden naar andere wijken, ook in Parkstad en de Westelijke Mijnstreek. 


 • slide

  Voor de opschoonactie

   
 • slide

  Na de opschoonactie

   
 • slide
   
 • slide
   
 • slide
   
 • slide
   

Geplaatst op: 08-09-2021