wp-erfgoed-kastelenbuurt-001.jpg

Compensatie en duidelijkheid voor Kasteelkolonie

Huurders van de Kasteelkolonie hebben veel last van technische mankementen in hun woning. Daarom protesteerden ze tegen de jaarlijkse huurverhoging. Uit gesprekken met bewoners kwam naar voren dat ze duidelijkheid willen over de toekomst van de buurt. Op dinsdag 21 juni ging Woonpunt wederom in gesprek met buurtbewoners. Ondanks dat Woonpunt de huurverhoging doorzet, is er een compensatie voor huurders van woningen met aangetoonde klachten. Ook belooft Woonpunt voor eind 2022 duidelijkheid te geven over de toekomst van de buurt.

 

Woonpunt voert de jaarlijkse huurverhoging van 2,3 procent door. Ondanks dat er klachten zijn over onder andere vocht, tocht en schimmel. Om het melden van klachten eenvoudiger te maken, organiseert Woonpunt vanaf 30 juni een technisch spreekuur in de wijk. Na melding worden klachten zo snel mogelijk verholpen. Bij aangetoonde klachten ontvangen huurders bovendien een compensatie van een halfjaar huurverhoging. Die wordt eind 2022 uitgekeerd aan de betreffende bewoners.

 

In 2022 duidelijkheid over toekomst

Veel huurders in de Kasteelkolonie willen vooral weten waar ze aan toe zijn voor de langere duur. Woonpunt belooft voor eind 2022 duidelijkheid te geven over de toekomst van de buurt. Daarvoor gaan we tegelijk met het verhelpen van technische klachten de staat van de woningen opnemen. Ook vinden we het belangrijk met bewoners in gesprek te gaan over de toekomst van de buurt. Daarom hebben we bewoners gevraagd een klankbordgroep te vormen die meedenkt over de plannen en toeziet op voldoende draagvlak. Huurdersbelangenvereniging Groot Hoensbroek heeft toegezegd de klankbordgroep te ondersteunen.

 

Geplaatst op: 23-06-2022