Ons kantoor is op vrijdag geopend van 8.30 tot 13.00 uur. Telefonisch blijven wij, zoals u gewend bent, bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. 

WP-Malpertuisplein-sloop-19012023-007.jpg

Start sloop Malpertuisplein Maastricht

Vandaag is de machinale sloop van 36 appartementen en 19 winkels aan het Malpertuisplein in Maastricht gestart. Aan het Malpertuisplein komen 59 energiezuinige appartementen, die zowel in de sociale huur als in de middenhuur vallen. We streven ernaar om ook een maatschappelijke ruimte in het gebouw te realiseren. 

De nieuwe appartementen worden zeer energiezuinig en volledig gasloos. Om het gebouw te verwarmen en te koelen, komt er een collectieve warmte- en koude installatie. Op het dak komen 350 zonnepanelen. Daarmee besparen toekomstige huurders op hun energiekosten. 

In samenwerking met gemeente Maastricht werkt Woonpunt aan de ontwikkeling van een toekomstbestendig Malpertuisplein. Een centrale plek in de buurt waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten. Onder andere een nieuw ingerichte buitenruimte en een maatschappelijke ruimte maken het Malpertuisplein weer klaar voor de toekomst. Naar verwachting start de bouw na de zomer en zal de nieuwbouw eind 2024 worden afgerond. 

Dit project draagt bij aan de verduurzamingsopgave van Woonpunt. Woonpunt pakt de komende vijf jaar in totaal 3.200 woningen aan die nu nog een E-, F- of G-label hebben. Zo zorgen we ervoor dat in 2028 alle woningen gemiddeld label B hebben. 
 

Geplaatst op: 19-01-2023