wp-ps-bewoners-hoensbroek-030.jpg

Toezichthouder tevreden over verbetering Woonpunt

‘Ik ben tevreden over de voortgang in het verbeterplan en de transitie naar een taakvolwassen organisatie. Het doet mij deugd te vernemen dat met veel energie en enthousiasme wordt gewerkt aan het hernieuwd vormgeven van Woonpunt.’ Dat schrijft de Autoriteit Woningcorporaties (Aw) in haar jaarlijkse oordeelsbrief over Woonpunt.

De Aw is de landelijke organisatie die namens de minister van Binnenlandse Zaken toezicht houdt op woningcorporaties. Elk jaar stuurt de Aw een oordeelsbrief. Vorig jaar augustus sprak de Aw al haar vertrouwen uit in het nieuwe Woonpunt. Dit jaar ziet de toezichthouder ‘de grote voortgang’ die is gemaakt met ‘een breed scala van activiteiten en projecten die bijdragen aan de professionalisering van Woonpunt.’ Verder is de Aw ‘verheugd over het enthousiasme en de energie waarmee [bestuur] en de medewerkers van Woonpunt hun schouders eronder zetten om van Woonpunt een efficiënte, professionele en dienstverlenende organisatie te maken, temeer omdat ik daaruit ook het positieve effect afleid van de cultuurverandering.’

Woonpunt heeft met de Aw afgesproken dat in 2019 een onafhankelijk onderzoek wordt uitgevoerd naar de behaalde resultaten van het verbeterplan.

 

Volop investeren

Ondertussen zijn we niet alleen intern hard aan de slag. Ook buiten steekt Woonpunt weer flink de handen uit de mouwen, met renovatie- en onderhoudsprojecten in Heerlen en Maastricht. Grote projecten die eruit springen zijn de herbouw van de Hoensbroekse mijnwerkerskolonie Slakhorst die we onlangs aankondigden, de verduurzaming van ruim 250 appartementen in Heerlen, de verduurzaming van 89 appartementen in het complex Hermelijn- en Tiecelijnstraat in Maastricht, de renovatie in de Maastrichtse wijk Nazareth die in volle gang is en een experiment met vlasisolatie bij 142 woningen in de Maastrichtse wijk Mariaberg.

Lees hier de volledige oordeelsbrief.