Ons kantoor is op vrijdag geopend van 8.30 tot 13.00 uur. Telefonisch blijven wij, zoals u gewend bent, bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. 

Uittreksel bevolkingsregister: rechtstreeks bij gemeente

Zo voorkomt u dubbele kosten. Bemiddelingsbureaus verzorgen zo'n uittreksel, maar vragen daarvoor ook geld. Bij de balie van het gemeentehuis moet u vervolgens nog een keer betalen voor het uittreksel zelf. Trap er dus niet in. Ga voor een uittreksel bevolkingsregister, ook wel uittreksel Basisregistratie Personen (BRP) gewoon naar de website of balie van de gemeente.

 

Student met papieren achter laptop middelgroot.jpg

Als woningzoekende heeft u een uittreksel BRP van de gemeente nodig. Dat kunt u direct bij de gemeente aanvragen. In de praktijk blijkt dat mensen die zo’n uittreksel nodig hebben, vaak via een zoekopdracht in Google terechtkomen bij bedrijven die dit voor hen kunnen regelen. Zo’n bureau vraagt echter een bedrag voor de bemiddeling, bij de balie van het gemeentehuis moet u vervolgens nog een keer betalen voor het uittreksel BRP zelf. Ook duurt het vaak langer voordat uw uittreksel BRP binnen is.

 

Trap er niet in!

De Verening Nederlandse Gemeenten heeft al een aantal keren met succes dergelijke bureaus/websites aangepakt, maar ze blijven opduiken. Trap er dus niet in. Voor een uittreksel BRP kunt u gewoon naar de website of balie van de gemeente gaan. Extra kosten van een bureau zijn niet nodig.

 

Geplaatst op: 01-07-2021