Ons kantoor is op vrijdag geopend van 8.30 tot 13.00 uur. Telefonisch blijven wij, zoals u gewend bent, bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. 

Visual-Meer-huurders-hebben-recht-op-huurtoeslag.jpg

Veel huurders lopen huurtoeslag mis

 

Sinds 1 januari 2020 komen meer huurders in aanmerking voor huurtoeslag. Vanaf dat jaar zijn namelijk de harde inkomensgrenzen voor de huurtoeslag vervallen. Veel huurders weten dit nog niet en lopen hierdoor huurtoeslag mis. Check dus alsnog of u recht heeft op huurtoeslag over 2020. Dit kan nog tot 1 september 2021.

Huurtoeslag is een bijdrage van de overheid in de huurkosten. Tot en met 2019 golden er harde inkomensgrenzen om in aanmerking te komen voor huurtoeslag. Hierdoor kon je recht op huurtoeslag in één keer vervallen als je een paar euro extra ging verdienen. Vanaf 1 januari 2020 bestaan die harde inkomensgrenzen niet meer. Als je inkomen stijgt, krijg je minder huurtoeslag. Maar het is niet meer zo dat bij een kleine stijging de huurtoeslag plotseling helemaal wegvalt. Dit zorgt voor meer zekerheid.

 

Wie kan huurtoeslag krijgen?

Of u voor huurtoeslag in aanmerking komt, is onder andere afhankelijk van uw gezinssamenstelling, uw inkomen en de huurprijs. Verder mag u niet te veel spaargeld hebben. Op de website van de Belastingdienst kunt u controleren of u in aanmerking komt voor huurtoeslag. Of maak een proefberekening op toeslagen.nl/huurtoeslag.

 

Vraag vóór 1 september huurtoeslag over vorig jaar aan

Als u recht heeft op huurtoeslag over 2020 vraag deze dan vóór 1 september 2021 aan. Bel voor meer informatie met de BelastingTelefoon via 0800 – 0543 (gratis). Ook kunt u kijken op toeslagen.nl/hulp voor een toeslagenservicepunt bij u in de buurt of andere hulp.

Geplaatst op: 29-06-2021

Infographic-huurtoeslag-2020_jpg.jpg