484_straatbeeld Borghesiusplantsoen.jpg

Woningburo gaat over naar Thuis in Limburg

Vanaf 21 februari gaat het Woningburo samen met Thuis in Limburg. Het Woningburo houdt hierdoor op te bestaan. Vanaf dan is het woningaanbod van Maastricht en Mergelland te vinden op www.thuisinlimburg.nl. Wat betekent dit voor mensen die ingeschreven staan of in de toekomst een woning zoeken?

Van Woningburo naar Thuis in Limburg

Woningburo is een samenwerking van de drie Maastrichtse woningcorporaties. Woningburo ondersteunt de woonruimtebemiddeling en publiceert het aanbod van de sociale woningen op een centrale website. Deze taken neemt Thuis in Limburg over. Thuis in Limburg is een website waar u het gezamenlijk woningaanbod van elf Limburgse woningcorporaties vindt. Hierdoor kunt u voortaan makkelijker en uit veel meer woningen kiezen. Schrijf u nu online in bij Thuis in Limburg.

Woningzoekenden

Iedereen die al staat ingeschreven als woningzoekende bij Woningburo ontvangt medio januari persoonlijk bericht over de overgang. Ingeschreven behouden hun opgebouwde rechten, zoals de inschrijfduur. Ook het woningtoewijzingsbeleid dat de woningcorporaties Maasvallei, Servatius en Woonpunt gezamenlijk hanteren verandert niet met de overgang naar Thuis in Limburg. Dit betekent onder meer dat voor urgentiegevallen dezelfde regeling blijft gelden. Wie op zoek gaat naar een huurwoning in Maastricht of Mergelland, maar ook daarbuiten, kan zich in het nieuwe jaar inschrijven bij thuisinlimburg.nl.

Nieuwe website

De website van Thuis in Limburg wordt op dit moment geheel vernieuwd, zodat woningzoekenden snel en eenvoudig kunnen vinden wat ze zoeken. Het aanbod betreft sociale huurwoningen, parkeerplaatsen en vrije sector woningen, maar ook koopwoningen die door sommige woningcorporaties wordt aangeboden. Een verschil met Woningburo is dat Thuis in Limburg geen telefonisch loket heeft. Steeds meer mensen maken gebruik van het internet. Als er behoefte is aan een persoonlijk gesprek, kan er rechtstreeks met één van de aangesloten woningcorporaties contact worden opgenomen.

Let op!

In verband met de overgang en de nieuwe website is er tussen 14 februari en 21 februari geen woningaanbod te vinden op de websites van Woningburo en Thuis in Limburg.