1436.jpg

Woonpunt aan de slag in Nazareth

Na de zomer start Woonpunt met de renovatie van 179 woningen in Nazareth. De woningen worden een stuk energiezuiniger. Ook de infrastructuur wordt aangepakt.

In Nazareth start Woonpunt na de zomer met fase 1 van de renovatie van 179 eengezinswoningen. De woningen worden energiezuiniger door gevel- en dakisolatie. Ook de parkeerdruk in de wijk wordt aangepakt. De gemeente Maastricht gaat ondertussen de infrastructuur aanpakken.

Energiezuiniger

Woonpunt gaat de kop- en voorgevels isoleren en de daken vernieuwen en voorzien van isolatie. Het interieur en de kozijnen/voordeuren zijn reeds vervangen. Na renovatie krijgen de woningen energielabel C, ofwel een energie-index van gemiddeld 1,70. De woningen hebben momenteel nog gemiddeld D of een energie-index van gemiddeld 2,04.

Qua uitstraling zien de woningen er straks uit zoals de nieuwbouw patiowoningen aan de Kasteel Cartielsstraat en de samengevoegde duplexwoningen in de Kasteel Petersheimstraat (zie foto).

Parkeerplekken

Om de parkeerdruk te verminderen sloopt Woonpunt 22 tussengelegen woningen. Daardoor ontstaat ruimte voor parkeerplekken voor bewoners. De parkeerplaatsen worden verlicht met zonnecellen.

Levensloopbestendig

Bij 12 hoekwoningen bestaat de mogelijkheid om een uitbouw te laten realiseren op de begane grond. Afhankelijk van de gekozen invulling kunnen de woningen daarmee levensloopbestendig worden gemaakt.

Bewoners worden in de week van 8 mei geïnformeerd over de start van fase 1, na de zomer 2017. Over de aanpak van de infrastructuur volgt een informatiebijeenkomst voor bewoners.

Planning

De renovatie van de 179 woningen zal gefaseerd plaatsvinden in de periode 2017-2019.

Fase 1 wordt uitgevoerd in 2017
Fase 2 wordt uitgevoerd in 2018
Fase 3 wordt uitgevoerd in 2019