Impressie 16 sociale appartementen Sprinkstraat - Woonpunt.png

Woonpunt bouwt 16 sociale huurappartementen in Margraten 

Op veel plaatsen in Nederland is een tekort aan sociale huurwoningen. Woningcorporatie Woonpunt draagt graag bij aan de oplossing. Kelly Regterschot, directeur Wijkontwikkeling en Vastgoedbeheer: ‘In Eijsden-Margraten is het aanbod van sociale huurwoningen beperkt. Daarom spraken we met de gemeente af om hier 16 sociale huurappartementen te bouwen.’ De appartementen komen in de kern van Margraten, aan de Sprinkstraat.  

De woningen worden duurzaam. Ze zijn goed geïsoleerd, gasloos en voorzien van individuele warmtepompen. Op het dak van het appartementencomplex worden 48 zonnepanelen geplaatst. Daardoor krijgen de appartementen energielabel A+. Bovendien zijn de woningen levensloopbestendig, dat wil zeggen dat ze rollator- en rolstoeltoegankelijk zijn. Hierdoor zijn de woningen geschikt voor meerdere doelgroepen. 

 

Oplevering in mei 2023 

Engelman Architecten uit Roermond maakte het ontwerp en aannemer Smeets Bouw bouwt het appartementencomplex. In mei is begonnen met het afgraven en egaliseren van de grond. In de week van 25 juli wordt begonnen met de begane grond. Als alles volgens planning verloopt zijn de appartementen mei 2023 gereed. 

Geplaatst op: 18-07-2022