Ons kantoor is op vrijdag geopend van 8.30 tot 13.00 uur. Telefonisch blijven wij, zoals u gewend bent, bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. 

Artist impression appartementencomplex Aldenhofpark Hoensbroek.png

Woonpunt bouwt 24 duurzame en levensloopbestendige appartementen in Hoensbroek

 

Op 12 april 2021 start Woonpunt met de bouw van 24 duurzame en levensloopbestendige appartementen aan het Aldenhofpark in Hoensbroek. Alle appartementen in dit nieuwbouwcomplex ‘Achter den ouden Hof’ vallen in de sociale huur. Naar verwachting is de oplevering in het voorjaar van 2022. 

 

De appartementen zijn duurzaam: ze krijgen een energielabel A+++, zonnepanelen, een warmtepomp en er is geen gasaansluiting aanwezig. Koken gebeurt dus elektrisch en de woning wordt verwarmd door middel van vloerverwarming en elektrische radiatoren. Bovendien zijn de woningen levensloopbestendig, dat wil zeggen dat ze rollator- en rolstoeltoegankelijk zijn. Wauben Architects uit Geleen maakte het ontwerp en aannemer Van Wijnen Sittard BV gaat het appartementencomplex bouwen.

 

Voorrang voor senioren en huurders uit Slakhorst
Bij de toewijzing krijgen woningzoekenden van 55 jaar of ouder voorrang. De eerste keus is voor Woonpunthuurders die op dit moment een vast huurcontract hebben in de Hoensbroekse wijk Slakhorst. Vanwege de herontwikkeling van die wijk moeten zij verhuizen. Ze kunnen ervoor kiezen tijdelijk of permanent te verhuizen naar het Aldenhofpark.

 

Winnende naam ‘Achter den ouden Hof’
Voor de naam van het complex schreef Woonpunt een wedstrijd uit onder omwonenden van het Aldenhofpark. Uit de inzendingen kozen bestuursleden van Stichting Buurtgericht Werken BROICH en Huurdersbelangenvereniging Groot Hoensbroek de naam ‘Achter den ouden Hof’ uit. Bedenker is de heer A. Rademakers uit Hoensbroek: “Het gebied waar het nieuwe appartementengebouw komt heette vroeger ‘Achter den Ouden Hof’. Het lag achter de in 1967 afgebroken boerderij de Aldenhof aan de Kouvenderstraat, waar tegenwoordig het politiebureau staat.”
 

Start bouw Aldenhofpark.jpg

Geplaatst op: 09-04-2021