Ons kantoor is op vrijdag geopend van 8.30 tot 13.00 uur. Telefonisch blijven wij, zoals u gewend bent, bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. 

WP-MM-verhuur-Terra-Cottaplein-105.jpg

 

Woonpunt investeert in Pottenberg

Betaalbare seniorenwoningen voor Pottenberg

In 2022 sloopt Woonpunt 52 verouderde flatwoningen en 14 winkelpanden in het Poortgebouw in Pottenberg. Dit wordt gevolgd door nog eens 44 woningen in de Mammoetflat. Op de plek van het Poortgebouw bouwt Woonpunt circa 50 duurzame en levensloopbestendige seniorenwoningen terug in het sociale huursegment. De plannen voor sloop van de Mammoetflat en vervanging van de woningen hierin worden nog uitgewerkt.

Nieuwbouw met behoud beeldbepalende elementen

De plannen om de woningen en de winkelpanden te slopen bestaan al ruim tien jaar. Met de bouw van seniorenwoningen met lift voorziet Woonpunt in een behoefte van de bewoners van Pottenberg. Omdat het Poortgebouw beeldbepalend is voor de wijk, brengt Woonpunt een aantal visuele kwaliteiten ervan terug in de nieuwbouw.

 

Hulp bij het vinden van een nieuwe woning

Bewoners die moeten verhuizen krijgen een financiële vergoeding. Ook helpt Woonpunt bij het vinden van een geschikte andere woning en bij de verhuizing. Zo krijgen bewoners van 55 jaar en ouder de mogelijkheid te verhuizen naar de nabijgelegen Hermelijn- en Tiecelijnstraat. Daar heeft Woonpunt 89 appartementen gerenoveerd die energiezuinig en toegankelijk voor senioren zijn.

 

Passend alternatief voor maatschappelijke initiatieven

Enkele bedrijfsruimten in de plint van beide gebouwen heeft Woonpunt tijdelijk ter beschikking gesteld aan maatschappelijke initiatieven, zoals de Fietsbank. Deze initiatieven hebben hun maatschappelijke meerwaarde in de loop der jaren ruimschoots bewezen. Daarom gaat Woonpunt samen met deze partijen, de gemeente en andere corporaties op zoek naar een passend alternatief.

 

Woonpunt bouwt geen winkels terug

Ook de winkeliers in de plint van de gebouwen moeten uitkijken naar vervangende winkelruimte. Terugkeer naar de nieuwbouw is helaas niet mogelijk, omdat Woonpunt geen winkels mag terugbouwen. Dat is zo vastgelegd in de Detailhandelsvisie van de Gemeente Maastricht. Woonpunt gaat met de winkeliers in gesprek over de gevolgen die het besluit voor hen heeft.