Woonpunt ontslaat medewerker vanwege niet-integer handelen

Woonpunt heeft een medewerker op staande voet ontslagen nadat was gebleken dat hij woningen had verhuurd aan een hennepteler en zijn netwerk. De feiten kwamen aan het licht toen Woonpunt door een extern bureau onderzoek liet doen naar de medewerker op basis van een signaal begin dit jaar. Dat onderzoek is inmiddels afgerond.

integriteit_ronduit.jpg

Uit het onderzoek blijkt dat de ontslagen medewerker tussen 2017 en 2018 vijf woningen heeft verhuurd aan een hennepteler en diens netwerk, wetende dat in die woningen illegale hennepkweek zou plaatsvinden. De medewerker liet zich hiervoor betalen.

 

Ton Mans, interim-bestuurder van Woonpunt, noemt de zaak schokkend. ‘Illegale hennepteelt is een maatschappelijk probleem, waar wij als woningcorporatie vaak mee worden geconfronteerd en waar we met kracht afstand van nemen. Daarom doet het veel pijn dat een medewerker van ons zijn positie heeft misbruikt om daaraan actief mee te werken om er zelf financieel beter van te worden. Dat raakt onze integriteit en het vertrouwen dat onze bewoners en woningzoekenden in ons hebben. We nemen deze zaak zeer hoog op en hebben daarom direct actie ondernomen.’

 

Woonpunt heeft aangifte gedaan bij de politie. Daarnaast wordt onderzocht of interne aanvullende maatregelen nodig zijn om herhaling te voorkomen.