Woonpunt vervangt cv-ketels van AGPO Ferolli

Onlangs besteedde diverse media, waaronder consumentenprogramma Kassa, aandacht aan cv-ketels van het merk AGPO Ferroli. Hierdoor is discussie ontstaan over de veiligheid hiervan. Woonpunt wacht de uitkomst van deze discussie niet af en vervangt cv-ketels van AGPO Ferroli.

CV-ketels op korte termijn vervangen

‘De veiligheid van onze huurders staat voorop,’ vertelt Manager Klant & Onderhoud Jeanmarie Evers. ‘Daarom laten we cv-ketels van AGPO Ferroli de komende drie maanden vervangen. We hebben die periode nodig omdat het in totaal 474 cv-ketels betreft.’ Het gaat uitsluitend om ketels van de volgende vier typen: Econpact, Megadens, Ultima en Megalux. Bewoners met een cv-ketel van dit merk en type ontvangen begin volgende week een brief met meer informatie.

 

Discussie over veiligheid

Volgens het onderzoek van Kassa zouden deze type cv-ketels van AGPO Ferroli mogelijk tot brandgevaar leiden. De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA), de inspectie die toeziet op de veiligheid van consumentenproducten, zegt hiervoor echter geen aanwijzingen te hebben. Jeanmarie Evers: ‘Onze installateurs hebben de cv-ketels altijd goed en volgens de richtlijnen onderhouden. Toch nemen we met het vervangen van de ketels het zekere voor onzekere.’

 

Vragen over de cv-ketels

We kunnen ons voorstellen dat u zich zorgen maakt na de berichten in de media. Als u vragen heeft, kunt u het beste contact opnemen met de klantenservice van uw installateur. Op de sticker op uw cv-ketel kunt u zien welk bedrijf dat is.