Zelfgemaakt kippenhok als ontmoetingsplek

Op een leeg liggend veldje van Woonpunt bouwen bewoners en studenten van de Maastrichtse wijk Mariaberg een grote kippenren voor de buurt. De bedoeling is dat dit straks een centrale ontmoetingsplek wordt.

Het idee van de kippenren komt van Marion Meyers, Arthur Bribosia en Thibaut Schots, drie studenten die een woning van Woonpunt huren in kader van Match Maastricht. Match Maastricht is een samenwerking tussen de Universiteit Maastricht en onder andere Woonpunt. In ruil voor een lage huur leveren de studenten een bijdrage aan de sociale samenhang in de buurt.

Mooi initiatief
Buurtcoördinator Daan Stotijn bepaalde samen met de studenten een geschikte plek voor de ren en maakte duidelijk afspraken wie ervoor verantwoordelijk is. Daan: ‘Woonpunt vindt het een mooi initiatief. Het is fijn om te zien dat er veel mensen uit de buurt bij betrokken zijn. Tegelijkertijd willen we problemen voorkomen. Voor het slagen van het project is het belangrijk dat iemand zich eindverantwoordelijk blijft voelen.’

Levendigheid in de buurt
Volgens de studenten kan de kippenren zorgen voor meer levendigheid in de buurt. Ze hopen dat het straks een centrale ontmoetingsplek wordt. De kinderen uit de buurt kunnen eieren komen rapen, liefst samen met de oudere bewoners. Zo willen ze verschillende generaties samenbrengen.

Laatste bouwdagen gepland
Op 1 en 15 maart zijn de laatste bouwdagen gepland. De bedoeling is dat daarna de eerste kippen hun intrek nemen. Kijk voor meer informatie op facebook.com/kippenvanmariaberg.