PDF-WP-Ermerikstraat-20231115-031_21.jpg

Oplevering eerste huurwoningen van het nieuwe hart voor Malpertuis

Op woensdag 15 november vierde Woonpunt samen met Bouwcombinatie Goessens de oplevering van veertien gerenoveerde sociale huurwoningen aan de Ermerikstraat in Maastricht. De eerste stap in het opbouwen van een nieuw hart voor Malpertuis.

In totaal zijn veertien woningen gerenoveerd: zes appartementen en acht gezinswoningen. Ook is er een kantoorruimte voor huurdersvereniging Woonbelang gerealiseerd. De woningen zijn voorzien van mechanische ventilatie, dak- en kelderisolatie, HR++ glas en een volledig vernieuwde badkamer, keuken en toilet. Hierdoor hebben ze energielabel A gekregen. Dit zorgt voor lagere energiekosten en meer wooncomfort voor de huurders.  
 
Wim Hazeu, bestuurder Woonpunt vertelt: “Bij het verduurzamen van de woningen hebben we ook rekening gehouden met het behoud van het karakteristieke uiterlijk van de woningen. Bovendien heeft de Huurdersvereniging Woonbelang opnieuw een plek in Maastricht, waardoor ze effectief hun rol kunnen vervullen. Samen met gemeente Maastricht werken we aan het nieuwe hart van het Malpertuisplein. Ik ben trots op onze eerste stap in die richting met de oplevering van deze veertien woningen.". 
 
Toekomstbestendig Malpertuisplein   
In nauwe samenwerking met de gemeente Maastricht werkt Woonpunt aan de ontwikkeling van een toekomstbestendig Malpertuisplein. Het plein wordt een centrale ontmoetingsplaats in de buurt, met een nieuw ingerichte buitenruimte en een maatschappelijke ruimte. Een plek waar buurtbewoners elkaar kunnen treffen en activiteiten kunnen ontplooien.  

Ook de nieuwe kantoorruimte van Huurdersvereniging Woonbelang speelt een rol bij de ontwikkeling van het nieuwe Malpertuisplein. "Vanuit ons nieuwe kantoor werken we samen aan zowel collectieve als individuele belangen, om het wonen en leven van alle huurders van Woonpunt in Maastricht te verbeteren. Een goed kantoor voor onze huurdersvereniging is voor alle huurders van ‘woonbelang’," aldus John van Geel, voorzitter, Huurdersvereniging Woonbelang. 
 
Nieuwbouwplannen 
De woningen aan de Ermerikstraat liggen aan de achterzijde van het Malpertuisplein. Woonpunt bouwt 59 energiezuinige appartementen, die zowel in de sociale huur als in de middenhuur vallen. Ook komt er een maatschappelijke ruimte die een waardevolle bijdrage levert aan de buurt. Naar verwachting starten de bouwwerkzaamheden eind 2023. Als alles volgens planning verloopt, worden de woningen in het eerste kwartaal van 2025 opgeleverd.