WP-Prijsvraag-Aldenhof-004.jpg
Arno Rademakers bedacht de prijswinnende naam Achter den Ouden Hof
Artikel leestijd3 min. leestijd

Op zoek naar de oorsprong van Aldenhof

Woonpunt bouwt in Hoensbroekse Aldenhofpark een nieuw appartementencomplex. Wat voor naam geef je zo’n complex? Dat vroegen we aan omwonenden via een prijsvraag. De winnende naam: Achter den Ouden Hof. Inzender Arno Rademakers: ‘Ik ben op zoek gegaan naar de oorsprong van het gebied.’

'Interesse in het verleden en
ontstaan van Hoensbroek'

Arno: ‘Ik kan me voorstellen dat de bewoners van dit appartementencomplex nieuwsgierig zijn naar de herkomst van de naam van hun gebouw. Daarom ben ik gaan zoeken naar de oorsprong van dit gebied. Hoewel ik geen geboren Hoensbroekenaar ben, gaat mijn interesse toch uit naar het verleden en ontstaan van Hoensbroek. Bij het spitten in de historie ging ik terug tot de 13e eeuw. Het gebied waar het nieuwe appartementengebouw komt, heette vroeger Achter den Ouden Hof en lag achter de in 1967 afgebroken boerderij de Aldenhof, waar tegenwoordig het politiebureau staat.

Cadeaubon voor winnende naam

De jury bestond uit vertegenwoordigers van Stichting Buurtgericht Werken BROICH en Huurdersbelangenvereniging Groot Hoensbroek. Hun keuze viel op de inzending van Arno Rademakers, die op 24 februari 2021 een cadeaubon kreeg uit handen van gebiedsregisseur Gemma Gerrits van Woonpunt. ‘Leuk om op deze manier een bijdrage te leveren’, aldus de trotse winnaar.


Bouwstart in april

Inmiddels zijn de bouwhekken in het Aldenhofpark geplaatst en worden grondwerkzaamheden uitgevoerd. De bouw van het appartementencomplex start op 12 april 2021. Wauben Architects uit Geleen maakte het ontwerp en aannemer Van Wijnen Bouw gaat het appartementencomplex bouwen. De oplevering is gepland in het voorjaar van 2022.


Tekst gaat verder onder de foto.

Duurzame en levensloopbestendige appartementen

Achter den Ouden Hof bestaat uit 24 duurzame en levensloopbestendige appartementen, allemaal sociale huur. Ze krijgen een energielabel A+++, zonnepanelen, een warmtepomp en er is geen gasaansluiting aanwezig. Koken gebeurt dus elektrisch en de woning wordt verwarmd door middel van vloerverwarming. Alle appartementen zijn bovendien rollator- en rolstoeltoegankelijk.


Voorrang voor senioren en huurders uit Slakhorst

Bij de toewijzing krijgen woningzoekenden van 55 jaar of ouder voorrang. De eerste keus is voor Woonpunthuurders die op dit moment een vast huurcontract hebben in de Hoensbroekse wijk Slakhorst. Vanwege de herontwikkeling van die wijk moeten zij verhuizen. Ze kunnen ervoor kiezen tijdelijk of permanent te verhuizen naar het Aldenhofpark.

Geïnteresseerd in de appartementen aan het Aldenhofpark? Neem contact op met [naam en contactgegevens bij Woonpunt].

Andere artikelen
WP-P-Wim-Hazeu-013b-05f39915.jpg
Interview
Artikel leestijd5 min. leestijd
Artikel gelezengelezen
WP-P-Cecilia-Thoden-Vanvelzen-003-083a6766.jpg
Bewonersportret
Artikel leestijd2 min. leestijd
Artikel gelezengelezen

Alle huurders 0% verhoging

Artikel
Artikel leestijd2 min. leestijd
Artikel gelezengelezen
WP-Prijsvraag-Aldenhof-004-626db452.jpg
Artikel
Artikel leestijd3 min. leestijd
Artikel gelezengelezen
EI605_Smoke2-f73b85e6.jpg
Artikel
Artikel leestijd3 min. leestijd
Artikel gelezengelezen
WP-Pieter-Diederen-Itteren-009-729016b5.jpg
Interview
Artikel leestijd3 min. leestijd
Artikel gelezengelezen
WP-Mw-Beenkens-Itteren-001-89b035c5.jpg
Bewonersportret
Artikel leestijd2 min. leestijd
Artikel gelezengelezen
Made by Zuiderlicht