Serviceonderhoud langwerpig.jpg
Artikel leestijd2 min. leestijd

Kort nieuws

Lees hier onze korte berichten. Over hoe Woonpunt nu omgaat met reparaties, rekening houden met de buren en hartverwarmende initiatieven in onze wijken. En bekijk video's met uitleg over corona.

Reparaties tijdens coronacrisis

Is er iets kapot in uw woning? Normaal gesproken komt Woonpunt of een van onze vaste aannemers snel bij u langs voor een reparatie. Tijdens de coronacrisis voeren we alleen spoedeisende reparaties uit. Wat betekent dit voor u als huurder?

Belt u ons vanwege een storing of reparatieverzoek, dan stellen wij u enkele vragen om te bepalen hoe spoedeisend de situatie is. Als er geen direct gevaar is voor uzelf of voor de omgeving, kan de reparatie ook op een later tijdstip uitgevoerd worden. We plannen dan zo spoedig mogelijk een afspraak met u in. Wij begrijpen dat het vervelend is dat u langer moet wachten als er iets kapot is, maar vragen hiervoor uw begrip.

Moet de reparatie wel met spoed uitgevoerd worden? Als u en uw medebewoners geen gezondheidsklachten hebben, komen wij op korte termijn bij u langs. Heeft iemand in uw huishouden wel lichte klachten? Zoals verkoudheid, hoesten of koorts? Dan moeten wij ons houden aan het corona protocol. We overleggen dan even wat de beste oplossing is voor uw situatie en bellen u hierover zo snel mogelijk terug.

Houd rekening met de buren

Door de maatregelen tegen het coronavirus zijn mensen zoveel mogelijk thuis. Ook de kinderen zijn thuis, nu de scholen gesloten zijn. Dat kan soms extra geluid geven waar buren mogelijk last van hebben. Houd rekening met elkaar en probeer geluidsoverlast zoveel mogelijk te beperken. Maar probeer ook begrip te tonen als er in deze tijden van gedwongen thuiszitten iets meer geluid van de buren komt. Probeer er samen uit te komen!

foto_lief_coronaleed.jpg

Hartverwarmende initiatieven

De coronacrisis heeft een flinke invloed op ons dagelijks leven. Maar gelukkig is dat niet allemaal negatief. We zien ook hartverwarmende initiatieven ontstaan. Zo werden in de Bogaartsborg in Maastricht wafels langs gebracht bij de ouderen met een tekening of een leuke kaart, gemaakt door kinderen uit de straat (zie foto hierboven). En in Mariaberg koken bewoners uit de buurt voor elkaar (zie het filmpje hieronder).

Tips over corona in begrijpelijke taal

Via alle media komt de berichtgeving over het coronavirus continu op je af. Maar hoe begrijpelijk is deze informatie allemaal? Stichting Lezen en Schrijven liet twee video's maken waarin de tips van het RIVM in begrijpelijke taal worden uitgelegd.


Andere artikelen
WP_Ronduit_corona-editie_Coronacrisis_HR-3f389d2f.jpg
Artikel
Artikel leestijd1 min. leestijd
Artikel gelezengelezen

Huren betaalbaar houden

Artikel
Artikel leestijd2 min. leestijd
Artikel gelezengelezen
WP_Ronduit_corona-editie_Handen-2c11139f.jpg
Interview
Artikel leestijd2 min. leestijd
Artikel gelezengelezen

1,5 meter afstand

picto_service_busje-5b446cc1.jpg
Korte berichten
Artikel leestijd2 min. leestijd
Artikel gelezengelezen
Made by Zuiderlicht