Ons kantoor is op vrijdag geopend van 8.30 tot 13.00 uur. Telefonisch blijven wij, zoals u gewend bent, bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. 

iStock-1193256698.jpg

Verhoging voorschot stookkosten gas

De gasprijzen zijn de afgelopen tijd flink gestegen. Dat heeft gevolgen voor iedereen. Ook als u een collectieve ketel heeft en de stookkosten aan Woonpunt betaalt. Met ingang van 1 maart 2022 verhogen wij namelijk het voorschot dat u betaalt voor gas. Dat doen we om te voorkomen dat u volgend jaar verrast wordt met hoge stookkosten. Huurders voor wie dit geldt, ontvangen hierover een brief van Woonpunt.

Waarschijnlijk geen verhoging in juli

Normaal gesproken bepalen we het nieuwe voorschot gas per 1 juli. Omdat we dit jaar het voorschot per 1 maart verhogen, verwachten we dit op 1 juli 2022 waarschijnlijk niet nog een keer te hoeven verhogen.

Stookkosten kunnen hoger uitvallen

Om ervoor te zorgen dat uw maandelijkse lasten niet te hard stijgen, kiezen wij voor een beperkte verhoging van het voorschot. De werkelijke stookkosten kunnen hoger uitvallen, afhankelijk van de verwachte stijging van de energiekosten en hoe streng de winter van 2022 wordt. Wilt u uw voorschot liever meer verhogen? Stuur ons dan een bericht per post of mail naar info@woonpunt.nl en vermeld het voorschotbedrag dat u wenst te betalen.

Wat doet de overheid?

Om de stijging van de energierekening te verminderen, verlaagt de overheid de energiebelasting. Daardoor betaalt een huishouden met een gemiddeld gas- en stroomverbruik ongeveer €400,00 minder aan belasting. Dit bedrag wordt in mindering gebracht op de elektriciteitsfactuur. Heeft uw huishouden een inkomen op of net boven het sociaal minimum? Dan komt u misschien in aanmerking voor een eenmalige bijdrage van €200,00 om de hogere energierekening te betalen. Neem hiervoor contact op met uw gemeente.

Energie besparen

Woonpunt is volop bezig met het verduurzamen en isoleren van woningen. Helaas gaat dat niet in één keer voor al onze woningen. Zelf kunt u met een paar kleine aanpassingen ook besparen op uw energieverbruik. Bekijk bijvoorbeeld  de bespaartips verwarming op de website van Milieu Centraal.

Zorgen over uw energierekening?

Bent u bang dat u door de stijgende stookkosten in de betalingsproblemen komt? Neem dan meteen contact op met het incassoteam van Woonpunt, via 088 - 050 60 70. Wij zoeken samen naar een oplossing.

Veelgestelde vragen over stookkosten

Hier vindt u meer informatie over de stookkosten en veelgestelde vragen en antwoorden.

 

Geplaatst op: 04-02-2022