Huurverhoging

Elk jaar, op 1 juli, verhoogt Woonpunt de huurprijs. We begrijpen dat huurders niet blij zijn met een huurverhoging, vooral gezien de stijgende kosten voor energie en levensonderhoud. Toch is het noodzakelijk vanwege de investeringen die we moeten doen om de kwaliteit van onze woningen en wijken te behouden en te verbeteren. Bovendien versnellen we de verduurzaming van woningen met lage energielabels, zodat ze energiezuiniger en comfortabeler worden. 

We proberen de huurverhoging zo beperkt mogelijk te houden, rekening houdend met de belangen van onze huurders. We volgen daarbij de regels en richtlijnen die zijn vastgesteld door de overheid. Mocht je vragen hebben over de huurverhoging of de investeringen die we doen, dan kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. We staan klaar om je te helpen en eventuele zorgen te bespreken. 

Hoogte huurverhoging 

Dit jaar verhoogt Woonpunt de huur van sociale huurwoningen met 2,3%, wat overeenkomt met de inflatie. Voor woningen in de vrije sector geldt een huurverhoging van 3,3%. Deze percentages worden bepaald volgens de richtlijnen van de overheid. In sommige gevallen kan het percentage lager zijn. Dit hangt af van de kwaliteit van de woning in combinatie met de huidige huurprijs.  

Bezwaar maken 

Heb je het gevoel dat de voorgestelde huurverhoging onterecht is? Tot 1 juli 2022 kun je een bezwaarschrift indienen bij ons. Er zijn enkele situaties waarin je bezwaar kunt maken tegen de huurverhoging. Meer informatie over de huurcommissie en het maken van bezwaar vind je op de website www.huurcommissie.nl

Bezwaar maken
Zittend op telefoon

Het voorstel is verkeerd aangekondigd of bevat fouten, zoals een verkeerde ingangsdatum of huurprijs. 

Het voorstel is minder dan 2 maanden voor de ingangsdatum verstuurd.

De huur is tijdelijk verlaagd door de huurcommissie vanwege ernstige onderhoudsgebreken die nog niet zijn verholpen.

De huurprijs is een all-in prijs waarbij de kale huur en servicekosten niet gescheiden zijn, waardoor de kale huurprijs niet bekend is.