Over Woonpunt

Woonpunt biedt fijn en betaalbaar wonen aan mensen met een bescheiden inkomen. We zijn actief voor - pak ‘m beet - 16.000 huishoudens in Maastricht, Heerlen, Sittard-Geleen en de Heuvellandgemeenten. Met ongeveer 200 medewerkers zijn we de grootste verhuurder van Zuid-Limburg.

Thuis, samen in jouw buurt

De organisatie is volop in ontwikkeling. Met alle medewerkers stelden we een ambitieuze koers op: ‘Thuis, samen in jouw buurt’. Dat is onze stip op de horizon. Samen met bewoners en partners werken we aan veerkrachtige, kleurrijke wijken waar mensen regie nemen en van betekenis zijn. Buurten die klaar zijn voor toekomstige generaties, met woningen die voldoen aan de standaard van morgen. Dat doen we met veel liefde en passie. Onze bewoners verdienen dat. Maar we zijn pas echt voldaan als we het voor de volgende generatie en die daarna nog beter kunnen doen.

Informele, warme sfeer

De bedrijfscultuur kenmerkt zich door een informele, warme sfeer. Oprechte aandacht, werken vanuit vertrouwen en bieden van perspectief zijn daarin belangrijke waarden. Medewerkers nemen hun verantwoordelijkheid en houden van aanpakken. Er is ruimte om samen te zoeken naar de beste resultaten. Zo maken we samen waar wat we beloven. Bovendien staan we altijd open voor nieuwe collega’s met frisse ideeën en een andere kijk op de zaken.

Doen waar je goed in bent

Gelukkige medewerkers presteren beter. Daarom hebben we bij Woonpunt aandacht voor hun welzijn, hoe zij in hun vel zitten. We zijn ervan overtuigd dat dit begint met de mogelijkheid om te doen waar je goed in bent en wat nodig is. Kortom, we vinden het belangrijk dat elke medewerker het gevoel heeft dat hun bijdrage van betekenis is.

Iedere dag leren

Ontwikkeling staat bij Woonpunt hoog in het vaandel. Daarom zorgen we ervoor dat medewerkers zich optimaal kunnen ontwikkelen, op professioneel én op persoonlijk vlak. Je krijgt als medewerker een eigen budget waarmee je cursussen en opleidingen kunt volgen. Daarnaast organiseert Woonpunt tal van opleidingen, workshops en leeractiviteiten die gericht zijn op jouw vakgebied. Bij ons geldt: een dag niet geleerd is een dag niet geleefd!

Flexibel werken

Voor zover je functie het toelaat, heb je de vrijheid om je werkweek zo in te delen dat je een ideale balans creëert tussen werk en privé. Afhankelijk van je werkzaamheden, de gewenste interactie en jouw persoonlijke voorkeur kun je thuis, op kantoor of ergens anders werken.

DSC08943©MichelleDoijen.jpg

Zijn onze kernwaarden ook de jouwe?

Onze huurders, partners, collega’s en andere belanghebbenden kunnen op ons bouwen en vertrouwen. We voorzien hen van de juiste informatie voor het beste resultaat. We bieden een veilige (werk)omgeving. Openheid en eerlijkheid naar elkaar zorgen ervoor dat we elkaar wederzijds kunnen vertrouwen bij het realiseren van onze koers. We doen wat we beloven.

We doen ons werk vanuit oprechte aandacht voor de mens. We kennen de behoeften van bewoners, partners en collega’s en werken van daaruit samen aan een goede woon- en leefomgeving. Als één Woonpunt gaan we actief op zoek naar verbinding in en met de buurt. We treden een ander altijd met nieuwsgierigheid en empathie tegemoet.

Onze activiteiten zijn gericht op de toekomst. We geloven daarbij in de weg vooruit voor iedereen. We helpen onze bewoners, buurten en elkaar die weg te ontdekken, onder andere met opbouwend advies, een helpende hand en onze rol te pakken waar dat nodig is. Wij zijn duidelijk naar huurders over wat we kunnen doen, wanneer we dat doen en wat dat voor hen betekent. Ook als we niet kunnen helpen, zijn we daar duidelijk over.

We gaan aan de slag samen met onze bewoners, collega’s en partners om onze koers te realiseren. Pro-activiteit, een positieve houding en doorzettingsvermogen staan daarbij centraal. We mogen daarbij samen ontdekken en leren van fouten. Dat geldt voor bewoners, collega’s en partners. We zijn trots op wat we doen en laten dat zien aan de buitenwereld.

Het organisatiemodel van Woonpunt

WP_organogram 2023_04.jpg

Privacyverklaring

Als je bij Woonpunt solliciteert of komt werken, is Woonpunt verantwoordelijk voor de verwerking van je persoonsgegevens. Download hier de privacyverklaring die geldt voor de verwerking van uw persoonsgegevens als sollicitant, medewerker, ingehuurd personeel en stagiaires.

In deze privacyverklaring leggen wij je uit hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens. Je leest ook wat jouw rechten zijn. Zorg daarom dat je dit document goed doorleest voordat je solliciteert of bij ons komt werken. Zo zorgen we samen voor een veilige verwerking van jouw gegevens.

WP-Dag-Pottenberg-buurttuin-20230629-004-kleiner.jpg