Bij Woonpunt willen we het beste uit onszelf en elkaar halen. Daarom staat ontwikkeling hoog in het vaandel. Iedereen krijgt de kans om zich optimaal te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door een opleiding, cursus of workshop te volgen. Jeanine Deguelle en Malika Charrak gingen jou daarin al voor. Laat je inspireren! 

Contractmanager Jeanine Deguelle volgt sinds ruim een maand dejeanine.png opleiding Nevi 1, de basisopleiding voor inkoopprofessionals. Een pittige opleiding die in totaal een jaar duurt en die ze afsluit met de verdediging van haar portfolio. Jeanine: “Bij mijn sollicitatie had ik al afgesproken dat ik een ontwikkeltraject in zou gaan. Ik heb zeven jaar werkervaring als contractmanager, maar bij mijn vorige werk hoefde ik zelf geen nieuwe contracten te maken. Dat stukje is nu wezenlijk anders.
Door mijn theoretische kennis te vergroten, heb ik meer vat op mijn werk.”  

Dat herkent teamleider Wonen & Leven Malika Charrak. Zij volgde onlangsMalika .png 
de vijfdaagse training “Werken aan inclusieve wijken”. Daar leerde ze samen met collega Dylan Erkenbosch wat je moet doen in een wijk om te zorgen dat mensen zich er thuis voelen en betrokken zijn bij hun wijk of complex. “We leerden meer over onder meer de participatiewet en de WMO. Maar we bespraken ook hele leuke casussen. Bijvoorbeeld over een achterstandswijk in het noorden van het land waar van alles mis gaat. Een combinatie van het soort woningen, het soort mensen en
de voorzieningen die wegtrekken. Met verloedering in de wijk tot gevolg.
We kregen handvatten aangereikt om deze problematiek aan te pakken.” 

"Door mijn theoretische kennis te vergroten, heb ik meer vat op mijn werk"

Hoewel Jeanine nog maar een maand bezig is, merkt ze nu al dat ze veel nieuwe inzichten krijgt en dingen in de praktijk anders aanpakt. Ze verwacht de komende tijd nog veel te kunnen leren. “Dat vind ik sowieso belangrijk voor mijn eigen ontwikkeling. Al is het wel weer even wennen om huiswerk te maken en te studeren. Naast mijn werk en gezin moet ik die tijd nu echt inplannen. Maar het is het wel waard. Alleen al om in contact komen met collega’s van verschillende bedrijven. Zo leuk om te horen hoe anderen hun werk doen.”  

Malika: “Die ervaringen delen met elkaar, dat is inderdaad ontzettend leuk. Ik heb gemerkt dat we als corporaties allemaal tegen ongeveer dezelfde zaken aanlopen. Eén van onze valkuilen is dat we zelf de oplossing bedenken, zonder daar huurders bij te betrekken. Wij, academisch geschoolde mensen gaan dan iets bedenken. In een uurtje leggen we dat wat we bedacht hebben uit aan onze veelal niet academisch geschoolde huurders. Die zijn op hun beurt niet enthousiast of ze snappen ons niet. En dan zijn wij teleurgesteld.” Dat was voor Malika een “aha”-moment. Ze leerde dat het belangrijk is om een analyse te maken voordat je aan de slag gaat in een wijk. Welke initiatieven zijn er al? En hoe kun je daar op inspelen? Op die manier kan je mensen veel makkelijker betrekken bij hun buurt. “Stel, je hebt al twee vrouwen die soep maken voor zieke mensen in de wijk. Gebruik die kracht van de wijk. Zoiets uitbreiden heeft een grotere kans van slagen dan iets helemaal nieuws starten.” 

"Eén van onze valkuilen is dat we zelf de oplossing bedenken, zonder daar huurders bij te betrekken."

Wat Malika betreft is het belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen. “De maatschappij verandert, ook onze huurders. We hebben te maken met steeds meer mensen met een rugzakje en verschillende culturen. Het vraagt iets van ons om dat te blijven begrijpen en aansluiting te houden. Onze aanpak of gesprekstechnieken van tien jaar geleden werken nu misschien niet meer. Daarom moet je jezelf blijven ontwikkelen. Een mens is nooit uitgeleerd.” 

Go Jeanine! Go Malika!

WP-stip-20240123-006-6dfeef5b.jpg
Artikel leestijd3 min. leestijd
Artikel gelezengelezen
WP-Yoka-Kruijtzer-001-1de28b6d.jpg
Artikel leestijd4 min. leestijd
Artikel gelezengelezen
WP-Joke-ten-Brink-003-369cf20e.jpg
Artikel leestijd5 min. leestijd
Artikel gelezengelezen
Overzicht_huisstijl_Woonpunt_9-0bcff429.jpg
Artikel leestijd4 min. leestijd
Artikel gelezengelezen
WP-gesprek-Nadine-Kevin2-ab8e9296.jpg
Artikel leestijd8 min. leestijd
Artikel gelezengelezen
Made by Zuiderlicht