484_straatbeeld Borghesiusplantsoen.jpg

Huurverhoging 2022

Ieder jaar verhoogt Woonpunt op 1 juli de huur. Met de stijgende kosten voor energie en levensonderhoud, kunnen we ons voorstellen dat huurders niet zitten te wachten op een huurverhoging. Toch is het nodig vanwege de investeringen die we moeten doen om de kwaliteit van onze woningen en wijken te behouden en te verbeteren. Daarnaast versnellen we de verduurzaming van de woningen met de slechtste energielabels, zodat ze energiezuiniger en comfortabeler worden. 

 

 

 

Hoogte huurverhoging

Woonpunt verhoogt de huur van sociale huurwoningen dit jaar met 2,3%, dat is gelijk aan de inflatie. Woningen in de vrije sector krijgen een huurverhoging van 3,3%. Bij de vaststelling van deze percentagen volgen we de percentages die de overheid voorstelt. In sommige gevallen kan het percentage lager uitvallen. Dat is afhankelijk van de kwaliteit van de woning in combinatie met de huidige huurprijs. 

 

Huurtoeslag

Bent u in verhouding tot uw inkomen veel geld kwijt aan uw huur? Of bent u in inkomen achteruit gegaan? Dan loont het om te checken of u in aanmerking komt voor huurtoeslag. Kijk voor meer informatie op www.belastingdienst.nl.

 

Bezwaar maken

Denkt u dat de voorgestelde huurverhoging niet terecht is? Tot 1 juli 2022 kunt u bij ons een bezwaarschrift indienen. Dit kunt u doen door het formulier op onze website in te vullen. In onderstaande gevallen kunt u bezwaar maken tegen uw huurverhoging:

  • Het voorstel is verkeerd aangekondigd of bevat fouten, zoals een onjuiste ingangsdatum of huurprijs.
  • Het voorstel is minder dan 2 maanden voor de ingangsdatum verstuurd.
  • De huur is door de huurcommissie tijdelijk verlaagd vanwege ernstige onderhoudsgebreken en de gebreken zijn nog niet verholpen.
  • Er is sprake van all-in huur (geen splitsing in kale huur en servicekosten, waardoor de kale huurprijs niet bekend is).

 


 

Veel gestelde vragen