Zorgwoningen 

Als je ouder wordt en slecht ter been raakt, kan een zorgwoning uitkomst bieden. De verhuur gaat meestal via een zorginstelling. Naast zorgwoningen verhuurt Woonpunt woningen die geschikt zijn voor ouderen.  

Welke woning zoek je?

Ben je op zoek naar een zorgwoning? Neem dan contact op met Sevagram of Envida. Zoek je een woning die geschikt is voor ouderen? Schrijf je dan gratis in op Thuis in Limburg. Heb je hierbij hulp nodig? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag. 

Zorgen.svg

Woningen zonder zorgindicatie

Misschien bent u slecht ter been, maar heeft u geen indicatie. Als u dan in een gezinswoning woont met trappen, kan dat erg vervelend zijn. Misschien bent u aan het uitkijken naar een appartement. Liefst een met lift, weinig drempels en een verhoogd toilet. Deze woningen verhuren wij via de website Thuis in Limburg. Op deze website kunt u zich gratis inschrijven. Het voordeel voor u is dat u kunt reageren op woningen van vrijwel alle woningcorporaties in de regio. Dat maakt uw slagingskans een stuk hoger.

Kun je door fysieke beperkingen niet in je huidige woning blijven wonen? En is je woning niet aan te passen? Dan kan het zijn dat de gemeente een Wmo verhuisindicatie afgeeft. Met deze indicatie krijg je voorrang wanneer je reageert op woningen voor woningzoekenden met een Wmo verhuisindicatie via Thuis in Limburg. Of de woning aan jou wordt toegewezen, hangt onder andere af van de registratiedatum van je Wmo verhuisindicatie. 

Woningen met zorgindicatie 

Woonpunt verhuurt ook zorgwoningen, vaak liggen deze naast of vlak bij een zorgcentrum. In deze woningen zijn speciale voorzieningen en biedt een zorgpartij dagelijks ondersteuning. Vaak kun je gebruik maken van voorzieningen van het zorgcentrum, zoals het restaurant, personenalarmering of dagbesteding. Soms is dat tegen betaling of heb je een zorgindicatie nodig. 

Woonpunt heeft zorgwoningen beschikbaar in de sociale huur. Of je hiervoor in aanmerking komt, hangt af van je inkomen. Soms is het mogelijk om huurtoeslag te ontvangen. Je kunt hier controleren op welke toeslagen je recht hebt. 

Om in aanmerking te komen voor een zorgwoning in de sociale huur, schrijf je je in bij een cliëntadviseur van Envida via 0900 – 22 33 440, of bij het Servicebureau van Sevagram via 0900 – 777 4 777. Wanneer er een woning beschikbaar komt, geven zij een kandidaat van de wachtlijst door aan Woonpunt. Wij controleren dan of de huurprijs past bij het inkomen en de samenstelling van het huishouden (passend toewijzen). Als je in aanmerking komt, plannen we samen een bezichtiging van de woning. Als de woning bevalt, sluit je een huurcontract af met Woonpunt. 

Woonpunt verhuurt via Sevagram de woningen van het seniorencomplex en het zorgcentrum van Scharwyerveld in Maastricht. 

Ook heeft Woonpunt enkele zorgwoningen in de vrije huur. Deze liggen in een zorgcentrum.  Deze woningen verhuren wij via Thuis in Limburg. Inschrijven op Thuis in Limburg is gratis. We plaatsen al onze zorgwoningen op dit platform. Het voordeel voor is dat je kunt reageren op zorgwoningen van vrijwel alle woningcorporaties in de regio. Dat maakt de slagingskans een stuk hoger.  Ben je de eerste, dan nemen wij contact met je op om je gegevens door te nemen en een bezichtiging te plannen. 

#
Bewonersverhalen
Iedere huurder heeft een uniek verhaal
Laat je inspireren