De VoorzieningenWijzer

Heb je recht op huurtoeslag? Kan je zorgverzekering wat goedkoper? Zomaar enkele vragen waar de VoorzieningenWijzer je bij op weg kan helpen. Met de VoorzieningenWijzer bespaar je al gauw €500 per jaar.

Als huurder bij Woonpunt kun je gratis gebruik maken van de VoorzieningenWijzer. Door middel van een gratis adviesgesprek kijken onze medewerkers samen met jou naar je huidige situatie en waarop je kunt besparen. 

Hoe werkt het?

In de Gemeente Heerlen zijn onze eigen consulenten actief. In de Gemeente Maastricht werken wij hiervoor samen met 'dat geldt voor mij'. Samen met een consulent beantwoordt je geheel vrijblijvend een vragenlijst. Samen kijken jullie naar gemeentelijke voorzieningen, op welke toeslagen je recht hebt en of je zorgverzekering of energierekening omlaag kan. Deze informatie ontvang je in een vrijblijvend adviesrapport. Je kunt zelf beslissen of je hiermee aan de slag wilt gaan. Als je hulp nodig hebt bij bijvoorbeeld het aanvragen van een bepaalde regeling, kan de consulent je daarbij helpen. Ze weten ook precies bij wie je het beste terecht kunt voor de juiste ondersteuning.

Aanmelden - Gemeente Heerlen Aanmelden - Gemeente Maastricht

Voordelen

Met de VoorzienigenWijzer is de gemiddelde besparing voor huishoudens wel €500 per jaar. Dat betekent niet altijd dat je deze bijgeschreven krijgt op jouw rekening. In sommige gevallen levert het een besparing op waardoor je minder kosten hebt. Dat geld hoef je dus niet uit te geven aan bijvoorbeeld een verzekering. Het kan ook zijn dat je alles al goed op orde hebt en dat er geen voordeel meer is te halen.