Onderhoud tuinen en achterpaden

Samen werken we aan een goede uitstraling van jouw leefomgeving. Voor het aanleggen en onderhouden van tuinen en achterpaden hanteren we een aantal belangrijke spelregels. Welke taken neemt Woonpunt op zich en wat moet je zelf doen aan onderhoud? 

Een tuin goed verzorgen betekent dat je regelmatig het gras maait en onkruid weghaalt, ook tussen de tegels. Zorg ervoor dat je de heg, haag en opschietende bomen regelmatig snoeit. Verwijder dode planten en struiken. Let erop dat er geen klimop of andere planten groeien tegen de gevel, het dak of de kozijnen van je huis, schuur of andere gebouwen.  

Zorg ervoor dat de bomen en planten in je tuin geen overlast veroorzaken voor anderen. Houd er rekening mee dat ze de buren geen belemmering geven in hun lichtinval of uitzicht. Zorg er ook voor dat vallende bladeren of overhangende takken geen hinder veroorzaken voor je buren. 

Lees in ons klusadvies voor tuinen de spelregels bij het plaatsen van bomen, heesters en struiken. 

Als je een nieuwe erf- of perceelafscheiding wilt plaatsen, zoals een hekwerk of een heg, overleg dan eerst met je buren en gebruik degelijk materiaal. Het is belangrijk om samen met je buren afspraken te maken en kwalitatief goed materiaal te gebruiken bij het aanleggen van de afscheiding. 

Lees in ons klusadvies voor tuinen de spelregels bij het plaatsen van schuttingen en hagen. 

Een achterpad deel je meestal met de buren. Samen zorgen jullie ervoor dat het pad schoon en begaanbaar is. Het verwijderen van onkruid en zwerfvuil is iets wat je zelf doet, eventueel in samenwerking met de buren. Woonpunt is verantwoordelijk voor de technische staat van het achterpad. We repareren gaten en vervangen losse of scheve tegels, zodat het pad vlak blijft. 

Het is niet toegestaan om je tuin te gebruiken als plek om spullen op te slaan, als werkplaats of als plek om afval te dumpen. Parkeer ook geen voertuigen, aanhangers of caravans in je tuin.