Onderhoud

Het is erg belangrijk om je woning goed te onderhouden, zodat je er comfortabel en veilig kunt wonen. Door regelmatig onderhoud uit te voeren, ontdek je problemen op tijd en voorkom je dat ze erger worden. 

Welk onderhoud moet je zelf doen? 

Je bent zelf verantwoordelijk voor het kleine, dagelijkse onderhoud van je woning. Dit is wettelijk vastgelegd. Klik op de knop hieronder om te zien wie waarvoor verantwoordelijk is. Voor sommige werkzaamheden kun je geen beroep doen op Woonpunt. Met een onderhoudsabonnement vergoed Woonpunt (bijna) alle kosten.

Meer informatie

Conditie van gebouwen

Net zoals je lichaam een goede of slechte conditie heeft, geldt dat ook voor gebouwen. Dat meten wij eens in de drie jaar. Tijdens deze meting beoordelen we de conditie van de buitenkant van het woongebouw. Hierdoor kunnen we bepalen welk soort onderhoud mogelijk nodig is. Als uit de meting blijkt dat verder onderzoek nodig is, informeren we je daarover.

Wat merk je hiervan?  

Normaal gesproken merk je hier niets van. De meting wordt uitgevoerd door een medewerker van Raderadvies BV, die namens Woonpunt werkt. Ze lopen door de buurt om de woningen te bekijken en foto's van de buitenkant te maken. Soms is het nodig dat ze van dichterbij naar woningen kijken, bijvoorbeeld door de voortuin in te lopen om de kozijnen te controleren. In sommige gevallen moeten ze een balkon of achtergevel inspecteren. Als dat het geval is, bellen ze bij je aan. Ze kunnen zich altijd identificeren met een uniek identificatienummer, dat geverifieerd kan worden bij Raderadvies BV in Vught.