Tuinen- en achterpaden

Samen werken we aan een goede uitstraling van uw leefomgeving. Op deze pagina vindt u de belangrijkste spelregels voor het aanleggen en onderhouden van tuinen en achterpaden. Welke taken neemt Woonpunt op zich en wat moet u zelf doen aan onderhoud?

1502_bewoner onderhoud tuin Caberg.jpg

Maaien, wieden en snoeien

Een tuin goed onderhouden betekent dat u regelmatig het gras maait en onkruid verwijdert, óók tussen de tegels. Snoei regelmatig uw heg, haag en opschietende bomen. Vergeet niet om dode planten en struiken weg te halen. Let erop dat er geen klimop of andere planten groeien tegen de gevel, het dak of kozijn van uw woning, berging of bijgebouwen.
 

Beplanting

De bomen en planten in uw tuin mogen geen hinder opleveren voor anderen. Houd er dus rekening mee dat ze uw buren geen licht of uitzicht ontnemen én dat zij geen last hebben van vallende bladeren of overhangende takken.

Lees in ons klusadvies voor tuinen de spelregels bij het plaatsen van bomen, heesters en struiken.

picto groenverzorging.jpg

 

Erfafscheiding

Wilt u een nieuwe erf- of perceelafscheiding aanleggen, bijvoorbeeld een hekwerk of een heg? Doe dit dan in overleg met uw buren én maak gebruik van degelijk materiaal. 

Lees in ons klusadvies voor tuinen de spelregels bij het plaatsen van schuttingen en hagen.


Het achterpad

Een achterpad deelt u meestal met uw buren. U zorgt er dan samen voor het pad netjes en begaanbaar is. Het weghalen van onkruid en zwerfvuil is een taak die u zelf, eventueel samen met uw buren, uitvoert. Woonpunt is verantwoordelijk voor de technische staat van het achterpad. Wij vullen gaten op en vervangen losse of scheve tegels, zodat het pad egaal blijft.
 

Geen opslagplaats

Het is niet toegestaan om uw tuin als opslagplaats, werkplaats of stortplaats voor afval te gebruiken. Parkeer hier ook geen voertuigen, aanhangers of caravans.

1031_straatbeeld Hoensbroek erfgoed 2.jpg